Router路由器 集中討論區(40) 農歷新年快樂 新用家買共碩要三思!

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
可以考慮換層400尺既樓。講笑,如果D router 真係同佢講既一樣, 例如e9450聲稱可以cover 2500呎,咁兩隻可能得。要平其實華為AX3 pro, 300-400一部。有幾個勇士用過話無問題,買3部行mesh都係千三。
石屎大屋 定 木板大屋呀?
木板 2部都夠cover啦
想平咪買ac mesh
支那野 不了
難得去到外國
都仲要用返支那野
D link 果d 平嘅ac1200 mesh 囉 都都夠做 一係慢慢加 唔一炮過買咁多隻
一千銀budget仲有咩choice, ac1200 mesh唔買國貨唔知有冇
d link / velop
首先支那野 本身應該不予考慮
我用Asus rt-AC68u 同 Mesh打機 係咪會大好多latency

台灣買三隻都平丫 集運果d你自己睇下 外國唔知咩價錢 比你參考下
間屋用咩做牆已經差好遠
木板/石膏板/磚/水泥/石屎/有埋鋼筋/混合

新D既AX ROUTER, 多數1隻夠做1000呎(石膏板)
磚就穿1牆, 500呎左近

MESH要有線MESH先好
無線MESH仲係玩緊自己
Wifi 6e router一問,想知netgear有無鑊氣,想遲下入佢隻夜鷹,定係有其他更好選擇
6e 應該未有人用過
Netgear呢個牌子本身有無鑊氣開? 用緊共碩 呢個時間點又無理由換wifi 6
本身 asus netgear linksys
都係比較好果d嚟
鑊氣間間都有過 不停cycle
依家主要睇 cpu 去分辨高低 產品線
簡單分Qualcomm>=broadcomm>mtk>=intel
netgear 呢幾轉產品好似都用 高通u
最top 果d仲係用高通最勁果粒 相對信心會大d
不過睇你咁講都唔急住換
wifi 6e 都未賣街 仲要唔知有幾多野會支援
Thanks,的確唔急換,不過睇定先
你間屋𥚃面係用乜物料間隔 ? 用木加 plaster 既話就唔駛七八個咁多
係,同牌子都要配返指定型號
無線 Mesh 一定要三頻,要識得擺位,set 得好都可以唔差既
試左, 睇下呢幾日點先
thankyou
我近半年前都出現依個問題
更新左 , 轉下頻道都無改善
好易發熱 , 可能夠期 , 用左幾年貨仔
近排換左新router , 無斷過
即刻買埋散熱器比佢
請教各位巴絲, 人在外地, 想買5G sim router, 但上amazon 睇黎睇去$2000樓下好似得Dlink 同tplink, 台灣果邊就得屌為果啲推介就唔討論, 而上面兩個牌子都有後門, 請問我畢直有乜選擇可以揀? 謝謝
想問netgear xr300 同AC86U 邊個好啲?
咩router
加貓扇?
記得係向外抽
呢個時間你係邊度買到6e router?
R7000 越用越衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞