Router路由器 集中討論區(40) 農歷新年快樂 新用家買共碩要三思!

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
E9450 HKT1000mb 間中斷一兩次 但發現只用WiFi 就唔會斷,一用電腦打機就間中斷一兩次
我係modem去router再直入電腦 有冇師兄知咩事
我都有呢個問題 師兄解決左未
其實而家買wifi 5 定wifi 6好,平平地買wifi 5 之後再買wifi 6E係咪最好
睇錢做人睇餸食飯,到6E啱價時已有6E Ver.2或wifi7.
三四千蚊級router一定會存在,無新技術推出期間就唔會減價。
但我唔反對夠用知足用wifi-5, 起碼5升6既分別無4升5咁大。我個人認為wifi當前制式仲係快過mobile network就得,mobile 5G都仲未爬過wifi5,用多三年我都唔會feel到wifi5唔夠用。
公司無搞咁多野, 齋上網
都有可能係 printer

Hon Hai 係 Foxconn 出既 network interface
Hon Hai 鴻海即係 Foxconn, 佢有做 network interface, 唔少 product 例如 printer, smart TV, 機頂盒, IoT 等會用佢
唔係, 數過哂全公司機, 佢係extra多出來果一部, 好恐怖
search 過外國網, 都有人有, 都係話紅海, 話應該信得過, 但我就無乜信心lor
用緊AX56U 依家測速得2百幾mbps 想再快啲會唔會換AX3000好啲有時用Quest 2上網有啲慢
巴打都講得好岩
黎緊搬屋開放式大約250尺 係咪買ASUS AX56U最好
1000M hkbn
入門ax1800 夠用,可以睇埋linksys mr7350
想問下ax68u 行貨出咗未?
之前見過pxxxx.com 出現過一排。
走去訂。點知去到間鋪話買晒。
其實行貨係咪未出?
5xx呎3房都用緊
夠用
應該唔係呢個bug
我隻MR9600 係唔定時會斷線
咁我繼續MX5300 算
touch wood 用左成年無斷過
本來以為隻MR9600係俾SF掟過嚟先會咁
後尾問返同期買嘅都有斷線問題
Linksys 好一輪
無端端又衰番
隻E9450 鑊氣都好重
So far 我用同款既EA9350 成年又無試過斷線喎
想買linksys既人可以留意下兇宅,有特價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞