Router路由器 集中討論區(40) 農歷新年快樂 新用家買共碩要三思!

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
村屋用緊100Mbps
平時會打lol
建唔建議用smartone 5g home router?
因為聽講IP可能會不斷跳 會唔會影響打機
unifi
即係我將呢個adaptor插落個linksys 5g wifi蛋,再插lan線落電腦/ps4等其他裝置就可以實現有線連接?
因為想個網絡穩定d
價錢比較平
一般要買 高至頂級系列 先會穩定
買左e9450一隻一個星期。so far 唔錯。試過一次斷線。
不過要用電腦set 機
今日買咗MX4200,可以用電話set設定幾方便。
隔牆收得好冇?
我都想買
啱啱試完,屋企500呎,入廚房隔牆速度都有94x上下載,入房隔牆都可以有74x上下載。
我想問下隻 TUF-AX3000 連 5GHz 嗰陣,噉嘅下載速度係咪正常,4ms ping 我覺得好高,用舊嘅 Sony Xperia 1 係 1ms ping
電話:Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
FD搬新屋
手上亦有用到AX WIFI裝置
間屋多牆同埋佢電腦白癡
MR7500, E9450 or 加少少換部靚少少Velop AX4200點睇?
800~1500內仲有無同價位推薦?
利申:佢幾鐘意velop個外型同埋直身細部慳少少位咁
巴打既需求上
Velop ax4200岩你朋友
電話set 一野pass無乜特別野set
半自動咁滯
有無清知Mx4200 喺黃金普遍賣緊幾錢?

如果差唔多價錢可能落樓下豐澤買算
屋企宜家用緊兩部ASUS RT-AC68U,wifi成日斷,每日六七次,每次可能幾十秒至幾分鐘咁。但一部device斷時另一部有時都仲用到。

試過插lan線落主router到都會斷,但如果直接插modem就冇事。有冇人可以幫到我
腦場現金價2隻$37xx 啱啱買完
係咪打錯價
之前豐澤減價買1480@1
宜家減完都係1550@1

2隻 仲要係現金價 貴咁多
買左E9540
用左兩個月先黎有啲事
一早關左自動更新

上星期有一次無網絡
琴晚十二點一次
岩岩七點零又一次
下下要重新開機先上到網
E7350 vs MR7350 vs AX56U 求意見
主要係呢三隻內揀

另外想請教 唔支援wifi6既device 會唔會AC好過AX? Thanks
黃金大約$1480~$1499
Price.com d 價好鬼, 其他電器係,唔知router 會唔會,有時標到好似好抵,問又話無,又話原來「國際版」,試過最勁係撳埋買,落到去都話無。
請問Linksys Router保養係唔係淨係Keep張收據就得,係唔係唔需要留盒?
另外想問下Wifi係唔係得一個Wifi頻段選擇,無分2.4Ghz、5Ghz?尋晚Set完發現呢樣野,同之前用D-Link AC Router唔同。
我果個係MX4200
屋企用緊1000M寬頻係咪用RT-AX56U夠了
想再問如果諗埋穿牆有減益係咪應該買高級啲
請問同一個位連WIFI.
電腦大慨4X~5Xmbs
iphone 11 收到2格 速度2XXmbs.
想電腦收得好啲,應該加個wifi extender定買個好啲既接收器?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞