Router路由器 集中討論區(40) 農歷新年快樂 新用家買共碩要三思!

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
買左e8450 本身pccw1000m 手機連5ghz 有300幾m 但係2.4ghz 得返50m有冇ching 知點搞 明明已經係router用
2.4咪慢囉 有咩點搞
sor 膠左再睇返先知
都幾肯定係粒INTEL LAN問題
INTEL真係....
巴打你2.4 同5g 有冇話較咩setting
買呢隻係咪都數玩mesh 多?
其實點較setting
建議揾 sub 仔報價
商用多數係主router 然後不停加AP
ubiquiti, Synology, Netgear orbi pro, Linksys, cisco都係果d啦
Agger 商用真係俾多少少 搵人quote 價啦
用 consumer product 未必穩定
最緊要係有得賴
技術支援 售後服務等等都好重要
100個client真係連router都要獨立同要搵隻勁CPU既firewall,尤其係行埋VPN的話
我部Mr9600都係得Time zone揀
撳埋右下角CA之後都冇得詳細揀
冇 啱啱屋企set完 就咁轉左個名同密碼就冇搞過
5ghz 快過以前小米第一代路由器勁多
我比較想知你本身已經有100 devices,而一套linksys係應付到? 個主router唔會日日跪左響度
linksys 最新果部係AX8400 都係80部devices
100部都係搵用啦
我比較想知你本身已經有100 devices,而一套linksys係應付到? 個主router唔會日日跪左響度
linksys 最新果部AX8400 都係80部devices
100部都係搵商用啦
睇下係咩姐
如果係business 級router (冇wifi 功能果d)
再一路配AP 出去做cover 就得
你諗住用返家用果套係會好low end
冇功能 冇security
lm好久不見
斷線時試下直插電腦睇吓係router問題定IPS問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞