Router路由器 集中討論區(40) 農歷新年快樂 新用家買共碩要三思!

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
請問淘寶 Netgear 同香港買既 Netgear 有冇分别?
怕唔怕有 backdoor?
想問下如果我個廳部主router 係垃圾香港寬頻送嘅router 我拉線拉入房入邊再擺多部勁小小嘅router嘅話 房入邊部router會唔會都係比出邊部垃圾router影響到㗎?
你唔用佢果部咪得?
全部強國版都有後門
有冇人壞過linksys router? 拎去換係咪一定要單,冇單冇得換?
頂 咁即係冇計 買左一年未夠
個router set 極都上唔到網,係咁着紅燈,有冇巴絲可以幫下我
問下代理幫唔幫你check s/n 做保養啦
隻e9450冇天線幾靚仔
買唔買得過
屋仔細細500呎唔夠
40mm台達暴力扇
利申ac58u openwrt
兩把fractal design 12cm風扇用USB 畀電吹R7000
想問下有冇人用/知 linksys e9450 間中會斷上網(wifi/lan 線) 1min 左右就識reconnect
然後個network name 會變咗connect 咗第2個名(e.g.本身叫network1, 斷完reconnect 後會變咗network2)
斷個陣個router 前面藍燈會不斷閃

有冇解決方法,google 無人討論過咁
冇上網喎
就係set極都着紅燈上唔到網先要求救

如個單位格局咁樣
有冇必要買mesh?
定係買ax間房已經收得好好?
Router放係黃色交叉位置
感謝
WAN條線插落電腦release IP先試下?
PPPoE ac/pw錯既機會高

打上客服問番啲資料啱唔啱

不然出維修俾錢cfu解決
我隻EA9350成日都無咗5GHz 個wifi,想問下可能係咩問題呢?定係我直接拎去代理換好呢
好似無咩需要 router位係正中間咁靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞