Router路由器 集中討論區(40) 農歷新年快樂 新用家買共碩要三思!

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
7350幾好 單router用既話
mesh 最好都係買三頻
係換就換wifi 6
MTK cpu
似乎解決咗
Thankyou 巴打
宜家ax產品開始多同成熟 可以考慮
呢家既wifi6價錢開始叫做接受到, 千三蚊有中階非支牌AX router, 我上一部R7000都係呢個價喺六七年前入手, 上年年尾入咗MX4200.
如等6E就真係唔知幾時先會有中階router賣到千五樓下, 仲記得年幾之前入門AX都賣千頭爛U配2T2R真係好難入手.
都兼容ac
過年果陣幫人換左7350
輕鬆連20幾部機冇壓力
佢舊果部ac68u熱到輕機
4200 一千左右真係好抵
差果小小買7350好過
晶片唔同時代緊係唔同喇
係, 係MODEM到換完PORT位都係會出事
所以想問係咪電腦底板LAN PORT出事多?

我好似有隻USB HUB有埋1000MB LAN位, 可能試下用呢隻睇下會唔會斷先
試埋router 出 唔係modem出
試左用個HUB先
剛剛換左
個HUB係蟹仔黎

我估係INTEL出事多, 我見M$都有人問....INTEL真係好L伏
我以前少用就由佢, 家陣用多左, 亦見佢斷多左真係人都躁左
唔太識 tomahawk 係用intel chipset 做lan㗎咩?
INTEL ethernet connection (2) i219-v

intel真係搞搞佢啦
之前部NB又係INTEL WIFI出事, 要更新DRIVER先連到WIFI6 ROUTER
淨係識做牙膏廠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞