Router路由器 集中討論區(40) 農歷新年快樂 新用家買共碩要三思!

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
好難證明
尋日買左隻wifi蛋黎用 暫時體驗唔錯
我$40收左個2手wifi router 可以一開二,甘買個普通router(非wifi)個隻,是否都要加個switch, 定係就甘都可以一開二?, 唔用wifi費事開着D福射,同埋會否整慢lans個網速?
modem後要加 router
你以前唔洗加 可能係因為 線直入
router 係isp出 係佢機房到
router 有switch 的功能
就算係有wifi 一樣可以熄
係。netgear t7100lg
打錯左。R7100LG 先岩
Netgear rax50有冇咩評價
reset router, remove sim card
modem to router 接好哂線先
reboot modem 等1分鐘先開router setup
咁都唔得我都唔了解
睇埋manual 都冇咩特別野講
追 Post 啦,Netgear而家狗也不屌
得左了。原來要拔返張sim卡出黎
Asus router 真係好撚廢
ipad iphone 日撚日斷線
成千銀衰過之前2舊水既tp link
本身用緊ASUS ac1200
但係房收得唔好
唔會升到1000mb, 暫時都係300mb 夠做
完約最多升500mb
有冇穿牆好既介紹,budget $500-700 有冇?
可以再加多d如果唔夠
唔該晒師兄
AX3000 / MX4050
邊隻好啲
唔係嘅,之前我用 Asus N66U,用到唔知幾時就開始成日 Wi-Fi 斷,之後換咗 Netgear R7000,用咗幾年就 Wi-Fi 成日 load 空氣,結果兩個禮拜前換咗 Asus TUF-AX3000
Router 同電話一樣,定期要換一換
原來只係用咗 10 日
MX4200
黎緊新屋得25x尺 一梗房
簽左網上行1000M
筆直1000up
大家有咩好建議
MX4200
...
我覺得唔使 Mesh,E8450 夠做
岩岩由rbr40 轉mx4200, 斷線問題解決,開心使用中,一舊頂2舊 屌你老母netgear
房有lan線port位,想問下買邊隻mesh wifi好d, 而家係用緊兩個router, 兩個ssid, 想upgrade, 求意見
velop / orbi
有冇ching 用orbi 有長reboot 問題
長閃白燈 boot 唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞