Router路由器 集中討論區(40) 農歷新年快樂 新用家買共碩要三思!

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
wan?四條線入屋?
用Linksys LGS108 8 port gigabit switch 分去每一個房
咁樣算唔算4wan 唔算自膠
姐係wired 隻隻mesh都得㗎啦
我見Linksys Velop 子機無wired
筆值?
未來會唔會升1000mbps?
本身用緊咩?
用返同一部4g router?
咩model
同埋 d link 隻covr x1870
不過d link 係博通u
mr7350 高通u 信仰上好d
你係咪睇錯左d咩
velop 實體上冇分主副
部部1樣
呢樣都係velop 抵玩嘅地方
用mesh 唔好買e9450。
知唔知點先downgrade到
要down晒satallite同router?
mr7350得雙頻夠唔夠用?
300呎 網上行1000M
可能都未必需要mesh
我有線駁隻router 同satellite
應該dual band 都ok
係想換wifi 個時方便d先想行mesh

定係平平地買番套AC1300 算 唔要wifi6
過得去啦 我唔追求速度
我自己都係用2天線 router
作為窮撚的我
建議ac mesh 就算
wifi 6 device 太貴
thanks
我再望望
垃圾netgear 真係以後唔再用
而家d 電腦野真係好貴
買左個tp-link eternal switch 一開四,但係用唔到,問過佢話要連個router先用到,但係之前買個switch時就甘駁就ok, 係米同我用緊有線寬頻有關?因為我之前用開香港寬頻,同埋要用router甘洗鬼用個switc川h咩,router都可以一開二或一開四咯,不過我唔用wifi無理由用router架
如果ac1300買linksys?
上官網dl 返上一version,用電腦連router 直接手動更新
但我downgrade 完都係斷 唉屌你老母 netgear
關isp事
因為舊陣時有d 唔洗modem
所以你就可以用switch
買部router 好平姐
我推薦
轉左用USB LAN後無斷->連LOOP好耐

昨晚突然出現一次, 係斷左成2-3分鐘以上, 似乎係個屎為MODEM問題

我已經開冷氣, 唔係咁都熱到REBOOT呀
Performance 暫時 OK,有人想要白色,呢隻咪幾靚仔

Mesh mode 似乎係自動分配5GHz 同2.4GHz 所以無得分開set?最抵死係個USB 3 Port,原本買佢唔買E8450嘅主要原因係因為想用嚟簡單駁隻USB Harddisk,點知原來係 for future use,即刻屌出聲
你證明到嘅話
可以叫佢換隻modem
兩隻ac1300定一隻mr7350好?
300呎無乜牆
冇牆一部都夠啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞