[多圖][賞識][試水溫] 呢條fashion撚俾咁多人屌仲開po係咪on9

966 回覆
196 Like 41 Dislike
爬文中,想講大部份香港人應該都係鐘意睇trend嘢多過睇fashion (包括我自己)
跟住一方面就買潮牌但又藐fashion show d造形
其實佢地明唔明兩者嘅關係係幾不可分割,根本係同一個文化嘅兩面
時裝人唔講依啲好悶㗎,你估個個係isabella blow,識欣賞又買得起人哋成個grad collection咩
內容農場
btw, 你打算讀完書返香港?
好準確,但我覺得觀點與角度無得好嘈,只係出現互相對立,無人㩒得住
我係紙上談兵with 冷氣軍師希望屌淺啲
的確係嘅 始終藝術本身就係抒發個人情緒嘅一種形式 唔係個個都識欣賞
又或者咁講,潮物就係fashion嘅by product,冇play依條line, 又點養得起玲姐季季去paris行show兼季季語不驚人勢不休嘅設計

yohji就係反面例子,最後咪搞到破產收場
俾我offer揀大學出路唔錯嘅 style比較係combination of commercial同conceptual 好多人畢業之後入咗luxury做嘢 啲呀sir話我幾有天份 諗住可能畢業之後到rca進修或者直接出來做嘢 不過希望會收到csm offer
唔怪得分手 玲姐一早睇透呢個男人
間*
唔太想返香港 我自己有個trademarked咗個牌子都係用歐盟登記 香港對創意發展太唔友善
正正想叫你唔好返香港,自己係出面闖下好過
如果樓主得閒希望可以介紹埋其他designer 特別係Martin
超級鍾意Martin!鍾意佢份人夠低調淨係專注喺自己嘅作品上!
最近睇咗佢套in his own words好正
Sorly for殘體
其實好可悲
梗係會講啦 依家個list 大概係
Alexander McQueen
Yohji Yamamoto
John Galliano
Rei kawabuko
Maison Martin Margiela
Issey Miyake
咁樣
順便當research睇
香港係歴史上已經係一個可悲既笑話。當然,適者生存,可能/或者會有個叫唔美好既將來出現。
Issey 新season 個款百摺Cotton 已經勁多人抄緊
不如跟時間線講啦
19尾20世紀頭嗰啲開始
Ching係咪講緊Homme Plisse 想講真係好鍾意呢個line 無諗過會喺香港開 買咗件coat之後真係愛不擇手 諗住返來買多幾件tshirt
umm 本身諗住一東一西咁講 因為用咗aq開頭 我可以睇吓點樣就好啲
我想買條褲,但透透地
件Coat 我尋日見到,可惜今年買左啦
樓主覺得Netflix Bling Empire入面個Jamie 著成點?
應該夠晒前衛
你講咗我點咁唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞