[多圖][賞識][試水溫] 呢條fashion撚俾咁多人屌仲開po係咪on9

966 回覆
196 Like 41 Dislike
正 多謝Ching share 不過要返香港先去到
幾型喎,襯返黑牛多?
唉好唔鍾意呢種風氣
死,係咪得罪人
我估依個post 正經咁多,會少左人
多數都襯返呢條MM牛仔褲
我覺得最大分別係審美觀唔同
好多人係見大部分人著緊咩衫再再自己覺得靚既野加入呢個框架,去著係「正常」範圍最靚既衫
而fashion show係designer將佢審美觀既美變成wearable既野,無左好多香港人覺得正常既框架所以接受唔到
Agger 應該會少咗好多人 唔駛擔心Ching
呢個po啲衫咁正常既
我呢啲時裝白痴都覺得呢啲衫好靚
但係上個po有啲真係唔識欣賞

之前上網又見過有啲model掛住另一個model咁行出嚟
見到都覺得辛苦
其實睇返90年代香港啲人真係好trendy 依家反而越來越退步
樓豬點睇 stone island?我自己好鐘意既一個牌子
係英國直頭係一個culture黎
老左,開始無視,但都盡量會襯得大眾化多少少不過有時行街見到有人襯得好係會好欣賞。試過放工係公司樓下撞到個Yohji風既男仔,兩個人互相打量好鑑戒say 左個hi
傻啦,佢大把熟客,啲好嘢一放上網五分鐘內hold左啦,我有時諗多兩諗都冇左了
因為上個post嘅衫大部分都係高級訂造 haute couture 我上面個賞識主要係ready to wear嘅show 會偏商業化同埋wearable啲
巴打幾型
哇真係唔係講笑 呢邊好撚多人著 不過唔太啱個人審美 對佢嘅印象大多數都係雨褸 我..我唔著雨褸的
真,但都係怪罪因為Designer Fashion 商業化後定價愈來愈高,好多人都放棄
笑撚咗 真係好尷
你係係英國?我無追哂post
呢個brand香港唔多人著 無咩討論空間
因為我讀poly itc既tech 對啲布料 染料幾有興趣
stone island就係呢2方法幾出色
Ching係london?

隨左machine-A,dsm,browns仲有咩行街好地方推介吓
好彩兩個人相反方向走
說時慢,那時快,我已經訂左件Vest
想睇Ching你summer會點襯 好多時都係summer返香港 熱撚到 都係tshirt tuck 牛仔算
樓豬背景:喺英國讀緊fashion design
sor my bad
英國真係勁撚多人著
我覺得係個範圍細左,但有啲部份都進步左,用料同cutting同牌子呢幾方面真係做到足,present緊既係視覺上完美身材既美。
但見到會覺得有風格或者refresh到審美觀既就無乜
是的 原來係咁 我到依家都未試過染布 睇來要借鑑吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞