[多圖][賞識][試水溫] 呢條fashion撚俾咁多人屌仲開po係咪on9

966 回覆
196 Like 41 Dislike
flannels
我都係Yohji / CDG short sleeve shirt加條九分褲炸
lol 我唔自爆啦 我一講邊度讀啲fd應該個個知 我好少行london 上年我都係行regent street多 附近都多streetbrand同luxury 好似Karl Lagerfeld咁 我諗應該無去過你講嗰堆地方 又或者去過唔記得 今年本身諗住收到offer玩多啲 又封城日日喺宿舍悶到仆街
羨慕仔
下次行開soho入去see see
疫情幾時完!掛住london有好嘢食有好嘢買,行多日tate modern可以心滿意足返歸
nola 我去開ragtag 唔關我事
純粹係呢啲買一件少一件 通常都會自私食?
都係嘅 但係呢個po啲Ching全部鍾意yohji呢啲遮曬身材嘅衫0 mainstream
molamola 我諗lockdown完咗過幾日又有lockdown 去到2030都去搞唔掂 啲英國人真係
好耐無著short sleeve shirt 睇來都要入吓貨
炒股票賺左少少就即刻課金
我成日同Uniqlo 溝住著
再唔係就Tee 加牛仔褲,費事老闆詐型
我都賺咗少少不過諗住繼續投資 如果唔係買上癮
uniqlo 真係好正 無heattech我已經死撚咗
以前仲有間叫 LN-CC嘅勁野,成日幫襯,應該係全球第一間諗到賣Raf simons archive嘅鋪頭,原來已經係2013年嘅事

time flies,而家人地專做網店了
聖誕住白人fd屋企 見到佢著3揀jumper 當場笑撚咗 即刻show off 我著緊嗰件傲人嘅heattech 有heattech之後 做人都自信啲
收到 jot咗喺個lockdown travel note到 好撚感動識到咁多嘢
oh 盲咗 上網search search佢
感覺喺英國著到變潮童裝少少似香港mk 仔咁 個個hoodie sweatpants 咁
我就係賺黎買野,不過我屋企人已經屌緊
你個post 愈來愈多內容
lol我買嗰件牛仔褸俾我老母屌淨係買個design 一啲功能性都無
開心嘅不過發展到ready to wear 店賞識
功能咪就係型囉
屌下次咁答佢先 希望唔駛搬出來住
其實我覺得high end fashion
大部份都係為隆重場合或者係純粹藝術
而一般人用緊既任何野
不嬲都係係由high end product慢慢普及變到全民都有 衫都一樣
只不過作為非圈子內既人
係唔會明白high end fashion藝術撚
只會覺得佢哋圍威喂扮晒野

而事實上藝術就係扮晒野
用各種元素拼砌出好睇既野再吹水
所謂曲高和寡
所以pop culture先會叫pop culture
藝術撚就叫藝術撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞