[多圖][賞識][試水溫] 呢條fashion撚俾咁多人屌仲開po係咪on9

966 回覆
196 Like 41 Dislike
可能係我phrase得唔好 唔好意思先
我係想講 佢係influence左high fashion brand同藝術家合作呢個trend 唔應該講先河 個人覺得contemporary art本身都對Marc Jacobs嘅設計有好深影響
多謝指正
都係仆街啦,開始洗自己腦添
10算,真係痴鳩線
屌撚死你地班放毒撚
22000真係幾抵玩唔知佢會唔會有sale
應該無咁快有
冚家剷撳撳下又想買嘢
期待你嘅Issey MiyakeG持
害人終害己
我尋晚都買左件Vest 啦
你唔係唔買呀?
唔知點解突然想睇MM
想問樓主點睇 Kanye West, Jerry Lorenzo, 藤原浩 個啲 street fashion, 好似同上面講嘅fashion designer 好唔同
你幾時死 屌你老母
佢地似玩Trending 同 Crossover 多過玩Fashion
明明我諗住入黎睇fashion,點解會掛住聽歌
講起yohji

今次真係不吐不快,忍左依條01所謂critic好耐,有冇咁難服侍啊,出返以前啲嘢又話人地食老本,出新嘢又話人地扮young

話yohji抄 TAKAHIROMIYASHITATheSoloist,因為有幾條bondage帶,on9,你唔好話其實係抄最元祖嘅punk? vivienne westwood十九幾年前做過曬啦

況且好多現代男裝都係inspired by軍服,根本冇話抄邊個

https://www.hk01.com/一物/579150/yohji-yamamoto-fw21繼續流失品牌原有精髓-山本耀司光輝到此?itm_source=universal_search&itm_campaign=hk01&itm_content=all&itm_medium=web

以口水文講佢都算低質
Google 彈過比我睇,見到係HK01就放棄左㩒入去睇
其實寫yohji冇所謂,時裝嘅嘢好主靚,上左神枱嘅designer都有時hea俾人,但依條友寫野真係冇乜research,成日出堆嘩眾取寵嘅嘢出嚟就真欠緊啲水準

同埋有時真係好唔舒服,個個時裝判官上身,人地一個半個collection差左少少就話人老啦,乾塘啦,收山啦,真係痴線,做創作嘅邊有可能日日都有新idea,一個show得六個月時間凖備,交到貨咪算係咁,唔好吓吓咁harsh啦,就當大師都曾經帶過俾我地幾個難忘嘅fashion moment吖

只能夠講fashion人太矯情,個個都要扮與別不同,踩人的確俾欣賞容易
我覺得佢寫到好似打飛機話比人知佢睇左好多show,佢個睇法應該正確咁樣。
AM730有個專欄都幾有水準

fashion and the city

https://www.am730.com.hk/columnist/Fashion%20and%20the%20City

要俾錢嘅 Wyman’s labeling,milk改版前個個禮拜有得睇,而家變左月刊

睇住舊嗰啲先:https://www.mings-fashion.com/opinion/wyman-wong/

你可以唔中意wyman啲style,但佢寫fashion有一手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞