[多圖][賞識][試水溫] 呢條fashion撚俾咁多人屌仲開po係咪on9

966 回覆
196 Like 41 Dislike
可能我見得多後生著hoodie之前行end見啲人都係賣hoodie多 老啲通常係著羽絨但係始終都係小數
HL 2000打後已經一蹶不振,90年代真係好勁,而家嗰啲直情垃圾,shanyne oliver又係冇天份,淨係抄到個款,根本冇HL嘅神粹

98年依兩個look不得了
去到官網即刻睇jacket同outerwear 個人覺得唔係真係特別有特色 可能我唔夠sensitive不過幾鍾意嗰件jacket同呢條褲
依家已經唔係HL設計了
90年代,一個jil sander,一個helmut lang
可以兩條友到離開左自己品牌了
咦 show反而唔錯
嘩,但今時今日既Design 就變哂工裝?
哇Ching你真係乜都識
要睇多啲先知依家班designer 抄緊咩
prada搞死佢
留名
比Prada 收購後,啲Design 真係好"Prada"
鍾意KIKO
就係因為佢先想讀csm fdm 等緊佢offer
Btw HL嘅作品我覺得要細心留情啲detail先明白佢勁喺邊,例如佢應該係第一個諗到放條肩帶入去件嬲,令到你唔著嘅時候可以咩住佢,有個好靚嘅draping ,似一隻翼

我懷疑acronym好多年後都係抄佢
因為上個post了解多左issey miyake 好中意佢個concept,搞到自己都想買返幾個items玩下https://www.isseymiyake.com/cn/brands/hommeplisse/collections/4907
以前因為Alexander queen 好中意fashion
成日會留意fashion show 想做designer
睇呢個post 諗起細個
McQueen 既 plato's atlantis 世界第一
好難超越

最緊要賺到錢
支持 都有睇顱內高潮個個post 好少見有連登仔認真討論 幾有趣
你地d專業人點睇gucci呢幾件d作品,聽過好多fashion人討論,d comment好極端
留明
唔識欣賞fashion 但欣賞樓主
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞