[多圖][賞識][試水溫] 呢條fashion撚俾咁多人屌仲開po係咪on9

966 回覆
196 Like 41 Dislike
姐係impact到落大眾嘅多數都係個cutting?
上面你所講會study嘅嘢係唔係其實好少可會流到落大眾服飾到?
原來連登咁多人J Yohji Yamamoto
好感動
算係咁喎
重點係好撚抵屌
其實high end好影響普羅大眾買嘅牌子嘅走向 就好似h&m同zara呢啲咁
我近年都幫襯唔少Lemaire

Btw 話說我賭馬發現有個騎師同Christophe Lemaire同名同姓
我試過Lemaire 官網買恤衫比錯Size我
寫英文email比佢唔柒覆
我用埋我啲broken French再寫多次都係唔柒理我
我最後谷鳩氣照著
橫掂本身都係闊身
Jacquemus 依啲霎眼嬌唔紅得幾耐,只係買過個micro bag送俾朋友做禮物
有無啲詳細少少嘅例子?
例如一場世界知名嘅巨Show之後
因為場Show之中嘅XXX原素(cutting、用料、concept等等)
大眾潮流服飾由YYY原素變咗做XXX原素為主
or本身AAA BRAND主導嘅大眾潮流因為場show而變成由BBB BRAND主導咁樣
類似咁樣DETAIL啲嘅歷史例子
Tbh佢今季有件有袋恤上身好阿叔
啲褲個型幾靚,有少少馬戲團feel
當年uniqlo lemaire我覺得都算世一
uu啲嘢的確係越嚟越差 不過佢咁平(尤其減價) 買嚟玩下都抵
Uniqlo U 粗著一流啦呢啲價
佢無心做就真,有一季UU佢復刻左自己brand個招牌褲型(小小蘿蔔cut)過去,299即刻各色全要

又有一季出左條闊短褲,又係要包色
LP 啲料係正
但係佢超級overprice又無design,點解要買佢
uniqlo唔啱咪試到啱,冇人理你,開季咪入去玩兩個鐘

joyce我就唔好意思啦
Ching係咪通常都係去中環間Joyce睇?
Ys,不過依家我好唔中意個陳列,個濕鳩魚缸放係男裝(b1)正中位置,好礙眼,已經反映過 
屌 唔鍾意個陳列
Virgil真係佢就搞彎Fashion
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞