[多圖][賞識][試水溫] 呢條fashion撚俾咁多人屌仲開po係咪on9

966 回覆
196 Like 41 Dislike
上季件雙面褸都有買
可惜香港冇咁凍,冇機會著

無追中間⋯⋯睇唔到
Ching share多啲我未買過yohji blazer 覺得好型
星期五打算短Tee 加件大褸
要著總有機會的
我都係得幾件
原本我好少全黑,同以前都係炒streetwear
係19年11月買左件rick先開始睇
真心鐘意yohji同rick嘅衫
rick 都好正
rick我覺得係少數做到非主流變主流但同時仲KEEP住本身特質
keep住出一啲比較誇張ge runway piece但賣果陣有啲tune down番等多啲人接觸到
但依家rick啲group有好多撚樣鬼佬係度gatekeeping係度笑新入門想試rick啲人,好冇意思
講真呢啲老屎忽再否認都好,rocky,ts,carti,或者係bts都的確係令更多人注意到rick
而大部份人入門一定係買ramones或者creatch cargo呢啲regular款
如果咁都要恃住自己老屎忽笑人買入門piece咁呢啲撚屌我真係求下佢自己退出
反而Rick啲鞋坦白講平左好多,十年前一對dunk我冇記錯成萬一蚊對兼賣晒,依家可能2-3000已經有對得睇嘅rick owens ramones

反而今季依對我真係覺得醜
十年前萬一
依家有五對rick
一對ramones (16年,全新同NLF store果個人買,同佢吹rick幾開心)
一對drkshdw ramones(19年,依家好少著,硬到仆街,0保護試過幾次行平路都爭啲拗柴)
一對fw 19 tractor sneaker (官網六折買)
一對sock ramones (20ss ssense 6折買)
一對creeper boots (平平地兩千幾同rick group一個香港人收)
原本仲有對20ss megalace geo,放左,本身腳粗再配geo真係災難級,賺左一千幾百放左俾grailed啲鬼佬

Dunk係依對,傳聞最後因為俾nike告而停產
dunk依家俾人當archive再炒貴左好多
冇著過唔知,但絕對值得收藏,俾nike告完,判左rick輸以後唔可以再出
btw rick grilled kiss boots係幾好睇,但絕對唔可以香港著,男人著高踭鞋一定俾人望到實
其實dunk都啱,因為本身dunk都真係叫geobasket
上面有個巴打貼marc jacobs著其他牌子啲野
對黑高踭咪就係grilled kiss boots
Good collection! 但我無買rick鞋好多年了,轉買了guidi,比較好襯
多謝有留意!做乜咁遲先留言
俾gme amc 搞到心郁郁
但諗真啲我攞住果啲tsm黎
又冇膽學人短炒,掙扎左一輪咪決定唔搞咁多野
何況tsm又回番
大腳買唔到guidiink最大得44,著係著到但有啲迫
Guidi襯 yohji 成件事比較順眼,著rick大大舊 silhouette唔靚

有冇買過ramones slip on,我有全黑,幾百搭,先2K,抵屌
有對marsell襯到,不過要去貼左底先,係屋企試行都爭啲跣親
ff之前好平咁買
Ccp對滴膠鞋都靚,但ink over-priced
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞