[多圖][賞識][試水溫] 呢條fashion撚俾咁多人屌仲開po係咪on9

966 回覆
196 Like 41 Dislike
Supreme化
唔期望大家都明,識朋友都係咁
所以買MM唔會買呢個print嘅衫 有時最sad就係你同一班欣賞fashion嘅人都唔鍾意呢一啲咁commercial嘅設計 甚至顛覆本身嘅意義 但係亦都深明呢啲可能係sell到最好嘅product
Vetements我個人已經睇到冇晒感覺
但對look one有少少感受

我唔會話佢抄邊個邊個,anarchy Logo冇版權,好多brand都用過,不過睇到又令我諗起Raf 98年嘅show,時裝嘅野循循環環咁又20年,反建制永遠係每個年代必然有嘅意想
其實諗諗下 時裝從來無咩突破性嘅進步 依家做緊bustle嘅project 就算睇返當時同依家嘅時裝 真係無咩話特別有突破
咁樣好難唔會循環使用舊橋
我就覺得致敬係你將舊橋再去develop 擺啲新嘅構思入去 例如shapes 同colour 同overall style 你可以睇吓我上面介紹JG個post 嗰個post有提到佢致敬Dior先生嘅設計 嗰啲可以話係完美嘅致敬

但係你抄襲係真係整體silhouette嘅shapes都無做任何變化 加幾粒鈕仔就算 或者shirt變tee 咁就尷尬囉

其實我解釋得唔係特別清楚 想知其他Ching點睇 我比較會清楚啲致敬嘅definition 抄襲就模糊少少

藝術表達方式要寫出來即係畫公仔畫出腸都幾無癮
Margiela呢個tag都幾諷刺

Btw其實我最鍾意嘅MMM野係GAT
諗起之前search 連登mm 有個post話 唔明點解啲人要買mm 跟著貼咗張gat
下面嗰件正 想買
之後剪咗個牌佢
不過維他命仲關demna事咩
乜唔係賣咗定唔知點咩
lm
我發覺街啲人瘋狂讀錯vêtements 呢隻字
屌load咗陣先明

讀fat他民屎呀嘛 我識呀 官方譯名維他命
ok嘅 pro嘅 有識別性嘅
Fat -mon本身法文就係解 garment嘅意思,裁時 班buyer唔指正的確有趣
J’aime française, C’est élégant
Jeffree star’s custum lv shoe trunk from lv
連隻baby pink都係佢揀嘅
佢呢幾年開始鐘意lv 記得再之前係鐘意gucci.
But tbh he has no taste sorrynotsorry
btw大家有興趣可以睇下佢個closet tour.
佢係佢舊屋整左個pink vault, 不過用左幾個月就搬屋
https://youtu.be/Yu5y0N6ZtQo
我依啲粗人淨係識依句:射啦V
係囉,我都好似睇過話佢專注攪balanciaga 所以唔再攪vetement,之後無耐就宣布balanciaga出返高訂嘛
杯蛋merde!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞