貓糧資料庫(10)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
轉食邊隻新糧?
同食邊隻罐罐?
我而家就RC 罐+糧

乾就買左wellness core 未送到
罐就買左好多款 唔同牌子都有,比佢吸引多D營養
你可以爬下文 有人推薦過唔少糧

我個次咁岩去買零食 同罐比佢
因為佢係bb仔,成日食少少就去玩下,抱埋去又食兩啖又去玩
有次開左一個吞拿魚罐.... 佢一次就食哂

不過爬左文有睇過吞拿魚終於無其他咁好,唔會比佢成日食
同埋會食到佢唔食其他,可能太好味?
我聞落都真係幾香
我見好多人都推介thrive罐罐
都有人介紹挪威森林罐
而家唔知揀邊隻好?

乾糧唔敢轉住 等佢一步步黎
有包未開過既汪喵凍乾屋企隻貓唔啱食
五月到期
平放返出去有冇人有興趣
https://t.me/cat721
thrive幼貓罐 有無人訂開 可以推介個網俾我
我去開葵廣買,大家樂對面果間
$150/12罐
$288/24罐
已經搵唔到再平d
咁平 可惜太遠
岩岩搵到間$156/12 已經落左單
無膠無k3無殼嘅主食罐全部都可以試
我自己餵台灣汪喵 怪獸部落 k9 canagan naturesvarietyinstinct 等等 詳情睇返excel啦
我bb 接返黎就轉食全罐 主力食汪喵幼貓罐 3個月足1.5kg 肥肥白白 一個月軟便唔多過2次
無穀先啱
仲有thrive雞胸 雞胸雞肝罐
留意返有d罐係肉醬 eg 汪喵 有d係肉絲 eg thrive
肉醬多脂肪啱bb發育又易食d
但我隻bb食得耐肉醬會懶得食肉絲
所以罐不停換下就最好
魚底罐 尤其呑拿魚儘量少俾 太重口味會挑食
如果負擔到建議全濕or半濕食 襯細個易啲接受淡口嘅濕食 長食重口味rc乾第時轉糧轉死你 又會唔夠水腎有事
想問大家點知佢地d牙健唔健康
因為餵濕食多驚爛牙
隻衰仔有d口臭 係咪點都會有?
但食慾方面就正常
都有同佢刷下牙
由細到大全濕食
有刷牙
冇口臭
係換牙個排臭到仆街
知唔知大約幾多個月會換完牙
睇醫生啦
之前睇資料話係6個月
我個隻5個月 仲換緊
佢今日痾爛屎 唔敢同佢轉糧住
Pro Kolin幫到你
食完就打回原形
諗住停濕糧一排睇吓點
有冇杜蟲啊,俾生水真係唔係咁好
杜左喇
而家停咗濕糧一日,d屎硬番d
Hktvmall 最低試過$139 再加星期4 95折

我就快接隻2mo 貓貓返屋企
本身貓貓屋企比呢個罐頭佢食加bb乾糧
因為我打算轉全罐頭比貓貓
但我唔識睇呢隻罐係主食定係副食
副食罐黎
我想問下ziwi 糧,係生肉
係咪要同其他罐分隔時間耐d?

同埋ziwi 會唔會溝糧比佢?
淨食ziwi 好似好重皮
但生肉同平時既乾濕係咪唔可以溝埋?
我冇溝啊
仲依家4kg 一包唔夠$400
之前減價$336 一次過買咗7包
佢寫食到22日
除翻開一日都係$15.2
咦,如果咁計又真係唔貴喎 我岩岩先計完其他咁樣
你純食ziwi? 會唔會比罐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞