貓糧資料庫(10)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
想請問有無罐罐介紹 餵開almo個隻主食
同埋想問有無人用petkit 個部水機
之前買完先及現話佢有漏電問題唔敢用
Thrive啦呢度好多人推
你隻貓係咪一定要用水機 用碗完全唔掂?
屋企有2隻主子 唔肯定邊個飲得多
想睇下買部水機會唔會吸引到佢哋飲多啲
我平時有用針筒餵佢地飲
因為屋企貓仔有便便問題 之前唔識...餵太多雞柳搞到佢排便困難 依加要keep住食醫生開個隻車前子定乜鬼嘢 佢先痾到便便 唔係要痾幾次先痾得出 醫生話最緊要佢飲多啲水 但個衰仔好似唔係成日似

平時餵4餐 乾乾加主食罐

Sry for 1999
唔知espetsso呢幾日做八折 所以係第二間正價買
正價買啫 唔算買貴左嘅
不過我而家心理好撚唔平衡
我用緊Petkit eversweet 2S,但開始用左一個月

想知係邊款有漏電問題?
我都係買咗依隻 你試下買支test 低W電筆 會test 到電
啱啱上網查左,人地專家證明左唔關係咪漏電事
暫時未聽過有漏電意外
卡狗毛overfloat就聽過

唔用機的話
用罐溝水大法(記得量分量)
同馬克杯大法(周圍放水杯)
我都係咁呃隻衰仔

另外鮮食就唔好俾幼貓
雞肉雞蛋都唔好住 消化唔到
幼貓乖乖地食返幼貓罐啦 係悶啲
慘得過買玩具貓窩條死仔用都冇用過
做主人慣晒 食得落肚咪算好
我唔博了
我買啲日本牌子算
佢一歲了
屋企得一隻臭貓
個罐太大,每次都要分兩餐
雪過之後又嘴刁唔食
所以平放哂剩企9罐
再送4條ciao貓肉泥零食(21年12月到期)
total全部$50
http://www.catiscat.com.hk/index.php?route=product/manufacturer/info&manufacturer_id=293

罐入面全部都係啖啖肉
蟹味有蟹柳、蝦咪味有蝦仁
第二張圖個度大概1/3個罐既份量
有興趣請留低tg
我屋企會放落貓碗到蒸返熱佢 咁會香d肯食d
我有試過,但都係唔猴
係都要加啲肉泥先肯食
已hold
Hill's VetEssentials 獸醫保健寵物食品成貓絕育配方 1.5kg
-已絕育貓 -手術至6歳 -吞拿魚味
全新未開 診所買返黎
有興趣留tg
救命呀我隻貓一唔係食ziwipeak罐就會拉稀
想死 買左怪獸部落鮮肉糧 都痾
可以點做
你要搵吓佢係本身腸胃問題 定係食物敏感
腸胃問題就益生菌 食物敏感就試吓係咩肉(掛
ziwipeak 罐 食雞牛羊鹿都超靚屎
一食其他乾糧 罐 就濕便 拉稀
已經有食益生 好困擾
會唔會試吓比較啲成份?
有時溝少少都無問題
我想知溝糧溝幾耐就代表真係唔適合
有無巴打絲打買過秒開飯隻台灣糧??
點樣叫適合?
如果溝少少係可以嘅
或者試吓每日加啲啲加啲啲
可分開7-10日
畀啲時間腸胃去適應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞