貓糧資料庫(10)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我果隻腸胃炎 仲住埋院 醫生同我講貓b腸胃唔多好 所以應該盡量都係比單一食物
我買左包返黎本身想溝水餵
但一加左水隻貓就完全唔肯掂
呢隻唔可以溝水
貓唔食
有無人接手
懷疑肉醬罐好快會厭 我隻挑食貓之前會食汪喵營養罐
食咗兩個月之後完全唔掂肉醬罐
我餵緊ziwipeak 同凍乾
知ziwipeak加水唔會好似凍乾咁
但想佢地飲多啲水有時都會加啲水餵
見你話唔可以溝水想知係會有啲咩問題定純粹想表達唔會好似凍乾咁?
係街買左怪獸湯罐比衰貓試 佢飲晒d湯 完全唔食d肉 12蚊
我有d心理唔平衡寧願佢食返thrive 11蚊仲要肯食晒
係咪鮮肉煲?
果個唔係主食罐黎
唔會好似凍乾咁 水還水 乾還乾咁
我嗰隻都要加水先肯食
我個隻都係 當補水
怪獸官網買好平 6 7 蚊一罐
係呀 其實都係想佢飲水多d 佢又唔肯食肉絲以外嘅罐 咪買一兩罐比佢試下
主要都係係果間舖買排毛粉 想佢痾靚屎 順便買埋啫
隻貓有flutd,想佢飲多d水先諗住試下ziwipeak加水
本身都有餵罐,但罐佢又食唔多,驚佢熱量唔夠
如果餵凍乾係咪要同罐隔好耐咁餵?
仲有咩方法可以夠熱量又夠水

*8個月大貓女
佢掂都唔俾我掂
我嗰隻算成貓
見汪喵罐話一日1.5至2罐
計返卡路里都正常
佢都食得晒
有時仲r多啲
買左幾十罐突然唔食
岩岩買左汪喵凍乾同買雞肉鬆 希望聽日大佬比面食
隻貓6-7 個月,
成日都食唔夠卡路里,唔知點算。

全畀濕佢又食唔到咁多,
下午放D 乾糧,佢食濕又食剩
Thrive有$11咁平?
之前hktvmall減價140蚊12罐 仲有95折
今朝老豆開左汪喵挑嘴罐比佢 奶都唔奶 老豆加埋d毒品吱吱肉醬 佢都唔食
岩岩加左少少凍乾雞肉鬆 都係唔食點解隻衰貓硬頸嘴挑到咁 18蚊嫁大佬好彩佢好中意食汪喵凍乾糧 以後唔敢買其他罐啦
我嗰隻都鍾意食汪喵凍乾(唔加水) 但你個包打開多唔多已經碎晒 碎咗佢又唔肯食
我果隻加水肯食呀 我少少咁5 6g加水 2 3分鐘食晒勁快我果包又唔算好碎喎 平均都一兩吋長
你隻貓好挑嘴挑但汪喵凍乾岩食呀?
係呀 佢好多款罐都唔中意食。。。我放係手到餵左3 4茶匙又走左去 個樣勁閪
比佢試過好多主食罐 得thrive比面少少同埋canagan都ok
之前佢好中意食kitcat 但副食罐黎
佢本身都好中意d凍乾雞心牛心三文魚之類嘅零食
我諗我之後都係買汪喵凍乾同買thrive間住食算
係咪黑貓黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞