貓糧資料庫(10)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我隻貓女9歲
由細到大無論咩牌子嘅罐都唔肯食
好苦惱
你地買左d乜牙刷同牙膏幫貓貓刷牙令佢地易接受d
唔係有滴管裝買嘅咩?
一粒粒就剪開佢滴落啲糧度 但係好似唔使食晒一粒嘅份量
你計吓你隻貓幾重 計返俾返咁上下份量嘅魚油佢
我隻貓4kg 我都係間中比0.25ml佢
有冇人試過好味小姐主食罐
屋企貓貓鍾意鮮食想試下呢隻
汪喵噴噴同牙刷
主食罐係魚類係咪唔駛再加魚油
我係爬文見到大家話依兩隻好
所以都係咁餵
想問點奶野法?
利申: 新手
呢樣真係唔知 魚罐太香 我唔會成日俾
怕食到佢揀飲擇食
我隻PK仔要Thrive魚先食,
自己撈返汪喵啲雞肉副食畀佢,等佢食得均勻D
本身長擺乾糧加一日兩餐罐
兒家準備幫主子轉生肉糧
但我諗起一個問題 就係如果第時有機會去staycation/好夜先返 咁點餵好?
定係都可以長擺乾糧係到?

Instinct Rawboost 10磅雞 平放
https://t.me/slowball
食開生就唔好食熟啦 或者可以俾凍乾?
自從養貓就冇staycation過 放工就仆返屋企餵貓 本身要岀街都會返一返去餵咗再岀去
成日聽講生熟肉/乾濕食要隔開餵
因為消化時間唔同
咁ziwi糧同濕糧要唔要隔開餵?
佢係乾糧但又係生肉糧
Btw屋企隻野食好多 食到窮
我追post買咗比人食嗰啲膠囊魚油呀
一粒係180 epa+120 dha
食下益生菌 糧唔好比太多 食太多都會有影響
屋企隻腎貓食厭了肉醬罐, 買了一箱汪喵銀養罐不肯食, 肉絲又低磷的罐試了幾隻都不太啱胃口
想放返d銀養罐出來, TG: fuckyouholo
想借位問埋屎
見多人推薦furrie 但發覺隻砂唔太痴到屎
係豆腐砂問題 定牌子問題
除咗汪喵凍乾,巴絲仲有無其他好牌子介紹
有冇人既主子食開big dog雞肉
買左兩盒主子唔食
拆左盒得番23包
有冇人有興趣 200蚊放 屯門交收
tg long18811881

想問吓呢隻台灣貓糧o唔ok~
唔該晒
尋日去寵物節買左astkatta罐同攞左Fromm 乾糧sample試,so far肥佬都好中意隻Fromm,大家如果去記得攞,Fromm d成份幾好㗎
我隻貓上次食完開胃藥24小時喵喵喵喵喵喵喵喵喵喵喵喵喵喵喵嘈到仆街但食又食兩啖算數
最後只係有毛球,嘔咗出嚟就正常返
大家有無靚糧(唔高蛋白質)好推介
食渴望六種魚軟便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞