貓糧資料庫(10)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
Wellness Core Duos滋味杯有冇試過 佢好似係低磷嫁
有包全新500g汪喵星球凍乾糧,雞肉鮭魚味
$345出

仲有細包安心雞肉,櫻桃鴨,草飼牛各一
$45/1

貓貓本身食魚味細包裝,頭兩餐好ok
點知食到一半就唔肯食,等我仲即刻買左大包

tg:baogo
我主人7個月大,女家貓,見大家講到你地啲貓貓食到咁多罐好羨慕佢一日食到一罐汪喵鮮肉罐已經要還神,我都有放長乾糧 但係我係想佢食濕糧多啲

之前試過餵其他牌子 好似thrive wellness core次次食完都腸胃敏感屙爛屎,淨係得汪喵冇事,但係汪喵啲罐頭幾日我見佢肯食佢肯食 我買完一堆又開始食慢左,見好多人都交換汪喵 睇黎都真係令貓貓幾易食厭

諗緊試Canagan, Ziwipeak 但係見你地講磷高又唔好 好難揀
試過,低磷罐通常都係泥狀個d佢唔肯食㗎,而家食緊thrives 雞胸,計過磷都ok先俾佢,佢食嘢要你追住佢餵十幾歲仲細路咁
會唔會係因為食開乾轉濕?你試下慢慢撈嚟轉,我就心急因為腎病,佢都痾左幾日軟,我餵左木入森腸胃就好返了
我大少都係 十幾歲 瞓係床 要你逐舊夾俾佢食 懶到閪咁
不過佢肯食好過擰轉面
其實1歲以下係唔係都算係幼貓?
絕育前都可以食幼貓糧, 前幾日在診所聽到姑娘講的
姐係8個月大絕左育就可以食成貓/全貓糧?
都唔係好關事好似,我領養之前個貓義工都係餵濕糧比佢地,我兩個月餵到依家,因為佢好揀飲擇食又易肚屙,好難買罐。其實佢好鐘意thrive, 食起得好快,不過次次都爛,我放棄
就算加益生菌 都屙
我隻貓唔肯食唔係新鮮開既罐
同一種味買大罐分兩餐佢都唔肯
一定要細罐即時開先肯食
有冇辦法 大罐抵好多喎
有6罐怪獸部落既兩種肉/一種肉罐
衰貓唔食 有無人岩

貓貓本生食開thrive 罐,但近日出現血便同軟便,
睇咗醫生話有機會係有蟲,同埋換罐頭牌子換得太密,我本身係會論著不同牌子替換,因為貓貓會厭食,後來醫生介紹先用處方糧hill 調理好腸胃先,但係貓貓對Hills處方糧唔太感興趣,另外又話thrive罐頭唔太建議比貓貓長用,所以想問大家有啲咩提議嘅牌子以及收對腸胃又唔太敏感?貓貓鍾意食吞拿魚同雞肉。
我貓貓本身食thrive 都冇事,近排又係屙爛同有血,醫生又話thrive唔太有益,建議食hills 但上網睇又話話炭水
兩隻主子食照thrive, 屙軟便,食完益生菌都冇乜改善,可以點算
我都想知有咩幼貓罐頭係好
以前冇事
醫生話食烚雞一個月調好身體先,如果比處方罐佢唔食,唔係就要自己同貓貓試罐直至有令便便
我主子都係,不過冇嚴重到血便,直接放棄thrive 食返汪喵算
不過汪喵真係易食厭 見佢食 買多一大pack又唔食
有無邊隻去口臭野成份ok? 汪喵星球個隻睇落似ok?
上面食thrive出事嘅朋友醫生有無話點解thrive無益?個個醫生都叫食處方糧但反而我見處方糧d成分唔好得嚟貓貓又唔中意食
一樣
我主子差唔多一歲男仔而家先3.5 kg
汪喵嗰啲罐罐唔吼 一日食一罐都難
可能厭左 轉左thrive俾佢試吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞