做咗保險兩個月後嘅感想

1001 回覆
2673 Like 45 Dislike
係咪得team leader最揾得?
我見個呀頭又揸跑車又戴撈又盛,撈得好撚掂
借朋友ac開post
唉一開頭又話咩financial planner講得個名幾咁好聽水人入去到頭來咪又係保險。點解請人個陣唔可以誠實啲話係保險啫?咁樣真係令人好反感

而且個經理又會講到份工幾好搵 年薪過百萬,我屌你老母年年過百萬咩,無單開啲agent要乞食你唔講?包裝到幾好又點啫,人哋一做份工就知龍與鳳啦!好心就將個現實話俾人聽啦,做agent最緊要就係誠信,但偏偏講大話水人入去。上梁不正下梁歪,成個保險業就俾你呢啲人搞衰晒。

同埋又成日強調自己有幾專業,講真咪又係呃呃氹氹,成日話人個保額唔夠大仲要成日逼9你打電話搵人買單,究竟你係真心想幫人定 跑數搵錢啫,如果係真心想幫人嘅話根本唔需要不停hard sell人,得閒又做下門面功夫扮正能量同俾人知搵到幾多錢。

整個保險業嘅風氣同銷售手法根本就要改,你係專業嘅就唔該你唔好搞到好似傳銷咁啦

仲有林作你呀作為一個專業人士好心你就咪撚做on9嘢博岀位啦,你做到嘢嘅話個個都同你買單,洗撚做到小丑咁咩

白字- true
藍字- 廣告
唉 好似呀 ig: mikechenghk 咁
本來係護士又係freelance 健身教練, 睇ig都好正氣咁樣,點知最後又係去咗做保險狗浪費哂
有啲有 有啲無!都係睇公司
識人好過識字見啲大媽就知咩料
多唔多大陸妹?
真心幫客? 專業? 你係fg ?
Unit manager 易唔易做?
其實有d再叻d嘅連party room 餐廳都係team頭開嘅,一條龍

同樣道理有d醫療集團都係大區頭有股份,保險入面識做生意果d真係叻人,抵佢搵得多,陰唔陰濕就另計
真係好奸不如直接啲啦
做保險係咪成日要係social media 到po埋D正面野
係公司要佢地咁做定個風氣係咁
月入3萬就做到mdrt 其實
冇咁多床單 都係大陸雞多 aim for 公司客
100%同意

本人都係保險佬
一直都將個目標放喺改變呢一行個度
「做保險最緊要誠信」一直係我嘅原則
有無興趣留個tg認識一下?
聽佢地講百萬圓桌好易入
唔係硬性,但俾你見到日po夜Po嘅都係搏你記得佢係做保險,有需要時搵佢

有d人唔會貼野,佢唔講都唔知佢做緊
好心啲人就唔好咁啦影衰晒
幾千
無危疾就無問題
有危疾就有問題

利申 懶得研究保險 連醫療保都未買 好彩細個屋企人幫我供左份危疾
首期就係咁草返黎
其實人壽係窮人幫自己贖罪嘅方法
窮人生仔已經累左下一代,如果留返一份人壽俾下一代,咁個孫嘅命運可能唔同晒
成日見啲AA狗開post幾咁正能量好撚想幫人咁
又唔見你去做義工
月入三萬到mdrt 計埋d虛數就係,實數年收都要40萬喇今年
做show扮多客
俾多啲信心你 等你幫佢買!
唔會!仲衰

其實做保險即係做人
做人失敗 做保險唔會成功
即使呃到一時 唔會呃到一世
除非肯改變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞