做咗保險兩個月後嘅感想

1001 回覆
2673 Like 45 Dislike
係!呢啲撚樣只會為跑數而叫你買,唔係用心想幫你
識得幾個真係勁搵得
但一係本身真係好sociable , 叻又跟得足

一係就父幹(老豆本身就係呢行做大佬,傳d connection 比佢)
但cold call 比人個感覺係呢條友唔係好掂
好忌個agent 做唔長
變孤兒單d 人求其跟
跟住佢話呢個月唔夠
數係咁叫我個妹求9期幫佢買一樣
之後佢頂唔順啲fd叫佢保險狗 先唔做
你做得果兩個月又唔好覺得人地cold call一定係撚樣,你諗下人地做cold call打幾百隻call都未必中一隻,仲要約到出黎個客肯簽嘅,呢d錢佢抵賺喇。
睇你有事時想要乜待遇囉

其實都係睇你有冇錢
有錢咪買好嘅待遇
唔係好多錢咪買 cheap 啲
冇錢可以直接唔買
不過一旦有事就閣下自理
都話條撚樣為sell而sell一定要搵良心agent
講真做保險唔係問題
最撚嘔心嘅係佢地個種「正能量」
咩咩柒柒都放上facebook ig
話咩幫到人好開心

屌你sales 嚟炸
想幫人就做醫護啦
都係嘅口水都晒唔少
唔少cold call做到MDRT嘅例子,我自問做唔到,正正佢地就係做到唔識佢都覺得佢勁,肯放心幫襯佢
真!agent並唔係咁做
只做實事,多餘嘢唔做
一半半喇,搞claim果陣出到俾客係開心嘅

唔擺上Facebook 你又點知我做保險

唔日日「正能量」難度你又喜歡搵個放負嘅agent開單咩。

做得好有數,個人就自然開心架喇,勁果d真係唔洗扮「正能量」
咁只係靠下線但佢開唔到單個team lead都冇錢袋架,始終都要有人真係開到單
好撚認同
其實做得掂真係唔使打飛機
最多拎獎/ 出claim講兩句
屌你老母眼見有啲agent日撚日個生活圈子得保險
見到都覺得腥
太早走要還係咩事
有個fd做高級少少嗰d
年年有一排都會水自己d fd考牌話頭嗰個月白出糧
即係原來唔撈要比返佢
篤數射單肥嘅咪又係上面果層,但前提都要有大錢射出黎先玩到,所以都唔係人人做到嘅事
邊係ibanker
人地中學學歷AIA退稅危疾果飯咋
睇入職簽左咩contract ,合約期內走要賠返出過嘅津貼,同埋公司有機會扣起未出嘅佣
2000-3000一年買份醫保 完
咁公平d講人地做保險,日常生活都係保險啫,就正如d立法會議員區議員都係share返佢工作野,差在你buy 唔buy 囉,你唔buy佢貼乜都係錯
你嘅客戶真係悲哀
真心一問
小弟乜保都冇 應唔應該買份危疾 因為成日腸胃唔好
怕腸癌 自問一定冇錢醫 唔想煩屋企人 但又話呃人 搞到唔知買唔買
如買 邊間最好 定間間一樣
將啲單轉咗俾我上司啦柒頭你就真係悲哀
入得行都弱智
仲要做兩個月先走

又唔係未見過人做保險
點會唔知入面咩世界
係易撈啲 agent 唔駛打電話搵小學同學啦
可唔可以解釋下
當解會俾人呃到入局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞