做咗保險兩個月後嘅感想

1001 回覆
2673 Like 45 Dislike
我開頭買係用信用卡

第二年係用戶口過比佢,但無搞自動轉帳
有分別
如果你儲蓄plan,未打和cut,係可以拎返部分現金價值。睇你之前供幾多,靚嘅plan/保險公險拎多啲

如果你冇交錢等佢cut,保險公司就會先當你唔記得交,先幫你退遲少少,之後如果都冇見你交錢,就會係你現金價值到扣,扣到冇哂錢先會取消張保單

唔知明唔明,解釋得1999
咁就掂過碌蔗啦
有興趣可以留個tg 俾個機會細佬
感謝
呢啲咪on9囉貪快搵錢好快辭職架啦應該
咁大師有咩好路數?
搵食啫,誠哥開百佳都唔係開善堂喇,不過碌爆晒卡嘅話都係冤枉嚟冤枉去
正解做保險都係人 而唔係保險狗
一定要有尊嚴
同埋 危疾醫療建議盡早買
雖然吸煙點都會加保費
但襯自己仲健康 身體無異樣 買左個安心先
拖太耐 日後身體有毛病
隨時無得買
同埋危疾等候期係無得避
btw 建議盡早戒煙
我上司就係死板仲用緊二十年前嘅思維
之前有個就退休嘅想recruit 我,吹到以前點樣跑上中環d寫字樓,扮客入去搵老細sell人壽
嘩 勁喎 求師兄指點
通常教得出去嘅,都係佢自己先做到
自己cut都得
幾多都得嫁喎 你係咪比人呃
痴撚線咪撚癲啦都唔與時並進
做邊行都有狗,對得自己對得人就冇問題,搵唔搵到大錢就後話喇

題外話,其實做開sale嘅人都會體諒做保險嘅,因為大家都會俾人捽,有時仲會幫手簽單,不過首要都要自己識做人,食相唔好衰
其實唔算,一年都係5000千幾,但其實無乜用
所以想cut左佢。上aia個網又搵唔到cut 單果張form,
所以先問下可唔可以唔交錢等佢cut就算
不過講做大單就真係為有錢人服務,講緊做一張有十幾萬佣嘅融資,人地都唔係傻嘅會無啦啦俾幾球野你玩,如果覺得呢d都係呃呃氹氹嘅,咁生意真係好易做
cfa好難考, cfp 保險界入面就多人考
只能講你真係太年輕了~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞