做咗保險兩個月後嘅感想

1001 回覆
2673 Like 45 Dislike
唔熟唔食,淥親不認
醫療 實報實銷為主
危疾 一次賠或多次賠

睇醫生 入院,危疾未必包,會係額外收費
老千都好專業,你估人人做到呀?
兩個月就睇清楚而你又接受唔到,就唔好再花時間喺呢行啦!
好chur
仲做保險,all in 1299就得啦
呢啲叫進取
你識乜嘢吖
我估佢啲人脈都唔係好多
又唔係個個都識啲有錢人
售後又真係唔錯喎
會關心你去旅行有冇買到好保險

以前屋企人係我細個買過一份
到而家成30幾年都冇見過個經紀
只有不斷俾錢

我諗份人唔夠功利都係唔好做保險
問佢做雞ok , 起咪有得比你屌下 , 保險不了
說服到自己買保險先sell人啦
自己一早買咗三份啦無用我買嚟做乜
咪即係同一樣野 咁惡
賠錢比人啱唔啱勞工法例架
危疾實賠架咩 唔中佢包既咪蝕錢
得啦!無人叫你買呀
Sor
其實做保險係無乜問題,問題係保險公司不停要人追quota,搞到神憎鬼厭

巴打分享下
要有生意先得架,追完就有架啦咩
Agent自僱,代理嚟架咋
無人當你係員工
冇講幾多先夠, 多多益善, 我自己十幾年前既單, 1000 左右一年, 有40000 MR。不過已經唔會再有呢D PLAN, 你問我, 我覺得1000 一年有4000 MR 都足夠有餘

外地咩先? 移民既話外地好多時會有佢地既PLAN, 連門診都保到, 如果係旅行果D 既, 買份旅遊保幾廿蚊可以解決。同埋唔好意思我漏左講, TOP UP PLAN 買亞洲版就得, 全球OR 北美除外都冇乜意義

老實講我就唔太想既, 我同你三唔識七陣間佢都有機會走左我累左你。二黎我介紹得比佢既基本上都係我已經幫D FD 傾好哂, 佢負責出黎賣我講既單

唔知幾時開始我身邊D FD個個當我保險ADVISOR 咁問, 佢地知我好熟行又唔係SALES就乜都問, 搞到我好似AGENT 咁
睇返上面D 留言, 保險我只會推薦你買果三樣, 其餘一律免問
投資屎忽痕既去買ETF, 千萬咪買LINK 單, 自己去GOOGLE下就見到幾多受害者幾咁慘

想做儲蓄既, 請買中壽5 年全保證PLAN, 或BLUE LIFE既3 年定期PLAN, 千祈咪買有紅利, 尤其終期紅利 (俗稱POWER PLAN)既單, 做退稅年金就只有中銀值得買, 但黃色經濟圈之下自己衡量
呢啲明刀明槍算係咁
有啲扮傾計跟住嚟料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞