做咗保險兩個月後嘅感想

1001 回覆
2673 Like 45 Dislike
嬲係有少少既 每次見到d唔成熟既人同事都會
我指緊你行為 去撚尻人 之後以為自己好醒

我仲扮到好撚有信心
對唔住囉

我對保險實在太熟,保險係有用但sales/agent 係唔會為你既benefit 黎sell,只會睇c 數黎賣,我買既term life 有6 球左右,唔好以為我係反對保險架
d撈得起嘅地產都無咁閪
又兩睇既,其實都差唔多,我買樓鍾意揀新仔,把口唔太識sell 花巧野,又會因為我一張單帶我睇好多盤,啲after sales 都會做足啲,我唔要求佢回比我,我覺得比得值就得

保險我都係搵返我一個熟人,佢知我想買野會自動搵佢,佢跟我service 跟得好足,我refer 左起碼幾十個family 比佢
問清楚就撚尻人但存心昆fg就唔係

當個重點去左攻擊我嘅所謂態度語氣而唔係實際上保險招攬新人嘅手法,大家心照啦
屍永清
我宜家係度請人咩 請都唔會請三唔識七
同埋 又係你自己講你扮緊野去撚人
姐係你覺得宜家係正義使者 為班fg 出左一口氣係咪
個post一開始就係講緊呢樣嘢係你咁燥姐,我真係fg果時咩interview都去,不過有做足功課,又係佢話有咩問題就問我先問炸

其係咪你咁多年都記得所以咁嬲?對唔住囉,初出社會唔識人情世故串親你
我未請過人阿sorry
冇咩信心帶好人 自己跑就算
我睇就似當人有求於你或者你佔上風就使盡利既人姐 我係屌緊撚人呢個行為姐
唔係同d收兵既人有咩分別
我見工點都係有求於佢啦,同收兵一樣?下,見完工我多左隻兵,有風使盡利就梗架啦,但唔隱瞞唔誇大又點會俾人計下條實數就知唔好做喔

係咪做緊人隻兵或者俾人使到盡所以投影左落我句隨口分享果度唔緊要架,講出黎會舒服啲,不過感情台係隔離
除咗搵生意,仲要屌7樓主
全港有十萬以上人有保險牌,有保險佬見到講兩句都好正常啫

樓主做唔做真係wfc 但以佢兩個月跟埋d廢老屎忽嘅經驗去評晒成個保險業就真係唔多公道。

上黎sell plan 不了想聽嘅自己留tg喇,大把agent衝
保險一問
https://lih.kg/2098379

六個月前你都話你自己唔係做老保,係呃人手法定係其實你自己都係做左半年

鐘意左個唔應該鐘意既人
https://lih.kg/2190510

都話你投射左自己啲唔開心落我度啦,放開啲啦
學下人留返個tg : julianathemom 搵我研究下囉
用身體換單啫
做左半年 洗唔洗比糧單你睇
你既situation我完全唔了解, 我實在指點唔到你應該買咩, 只可比D 意見你

簡單而言, 你life 要買幾大其實係要計出黎, 不過計出黎既天文數字係冇乜人買得起。倒不如用粗計, 5 年年薪+ 所有loans (包括按揭), 呢度都應該幾球野, 記住買term life 即可

住院個人認為係最重要既一樣, 建議買top up + 墊底, 一個月幾百蚊, 可以保過百或千萬, 你可能會問點解咁買, 因為係我眼中, 保險係應該保d 你比唔起既駛費, 而唔係一萬幾千果d 濕鳩數, 所以唔建議再買 first dollar claim plan

意外呢就好尷尬, 因為D 好既PLAN 已經比各大寶號SHELVE 哂, 以前MR比人CLAIM 得太激依家保險公司大砍, 所以買D 平平地有MR 既看門口算數, 一年千靚蚊左右

至於搵咩AGENT, 你就隨緣啦, 記住任何水你買儲蓄成份既AGENT都係睇佣做人既AGENT 黎, 就咁係
1個月供幾錢?
識唔識AIA 周榮佳
自戀到 WIKI都要開個PAGE
https://en.wikipedia.org/wiki/Wave_Chow
唔識!不過知佢係邊個
Wave chow 係有料到架,佢份人好nice好勤力,好過好多古古惑惑既老屎忽,我好尊重呢啲人,對後勤同事都好好聲氣,買少見少架喇
出埋書架嘛,其實呢d叫門面,佢唔拋頭露面點會多人識佢,呢個係佢搵生意同下面請人嘅方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞