做咗保險兩個月後嘅感想

1001 回覆
2673 Like 45 Dislike
話份工唔啱我囉.
當然佢會死纏住你. 因為佢做經理佢都要有下線.
纏咗我1-2個星期, 我都搵到第二份工, 就冇再煩我
其實望咗塊板, 睇大部份所謂經理既 C數. 望咗2個月都冇心情做啦
係有某幾個D數好勁既. 都係本身有家底.
但係本身屋企都會買 咁樣叫自己屋企人買完 好似都冇唔抵 多謝指教
我信保險㗎,我自己18歲出嚟做嘢都幫自己買左。
但係呢行嘅風氣我真係唔太喜歡
幾千蚊 有咩睇法 師兄
想知點解有儲蓄成份就唔抵
嗰啲乜乜新人獎
傑出新人獎 ,小弟都拎咗兩個啦
個人感覺都幾易拎
好老實講, 做得呢行就要堅持

將心比已 ,你自己如果有fd岩岩做保險
都會觀望佢做得耐唔耐/個人平時可唔可靠先決定幫佢買單

根本呢行係唔會迫到人做買單, 根本唔洗hard sell
只係叫做提供個選擇比個客自己諗
唔係個個人識買股票又講到咩自己拎d 錢去投資仲好之類

利申 : 入行一年, 3x歲, 無屋企人幫,
今年做到個輕量版 mdrt
靠既係mpf 轉移同埋做左
咁多年野以前同事/朋友對我的信任
唔係架大公司一年都千幾二千人以上
要點拎 做幾多先有
做幾單走人 好似都冇壞 其實係咪
撈埋一嚿既儲蓄保險 = 冇儲蓄成份保險 + 高息儲蓄
咁你點解唔買 : 冇儲蓄成份保險 + 收息大藍籌
保險公司會希望你長命百歲
無謂左少少,考牌training都用你幾個月
咁一定唔好啦,因為如果有啲朋友真係有心支持你幫你買
但係做幾單就走人感覺上好似過佢一棟。我就係呢兩個月開得兩張單好灰心
連約出嚟食飯都約唔到咁滯
借俾錢人賭點解唔自己去賭
始終股票係有風險

匯控就係最好例子
真人真事有個朋友同事的老公拎住4球退休金, $60買哂諗住收息
結果而家
如果保險界多d 樓主你呢d 清泉既話,19保險狗就唔會人見人憎
突破盲點
冇 因為前排疫症我學生冇嘢做 跟朋友走去考左個牌 又唔洗比錢多個牌都冇壞既心態咁而家都考完 唔做幾單走人有d浪費咁
講真都唔係好多人上到板
人生改進課程
使唔使嘔凸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞