做咗保險兩個月後嘅感想

1001 回覆
2673 Like 45 Dislike
我無底薪好彩
Btw thx
做唔夠幾多月就quit可能要賠Training Cost
間間公司唔同
買儲畜保係咪好on9?
年薪過百萬

真心問吓自己有冇咁嘅能力值八皮幾一個月先啦
比幾多錢你開眼呀
有!因為醫療係實報實銷 你洗幾多錢就賠幾多
但有埋危疾嘅話多幾十萬 當幫補返無收入嘅日子
點解我d fd撈保險個個都好似撈到好風光咁,又拎獎又成日講到自己好忙咁。
有危疾嗰陣咪有問題
咁9麻煩!當豪俾佢
十幾年前去咗做convoy,有糧出唔使還。
20-30後生仔 屋企沒人脈
除打電話比人屌同穩親朋戚友買之外仲可以點穩客?
以前有個fd做保險係咁穩舊同學朋友買,到佢沒做果陣想穩人食飯都難
真,但agent 唔多想賣,因為佣少
咁講真,買馬買波食水唔深咩?
都係同保險公司對賭ja
做野接觸過所謂的保險高層,成班人啲口面西到貼到,就知做得保險真係無個好人。
想知做保險有無底薪?同埋成日見佢地擺街站咁
如果你識投資咪唔洗買
都係睇你需要,你想保守啲咪買儲蓄
個人建議嘅話最好就自己學好點樣投資,好過將嚿錢俾人trap住
呢行除左虛偽,上到位嘅有d都真係叻仔,見到真係有d唔係靠大單,揼石仔咁跑到MDRT嘅,佢地真係有決心同方法,只係佢肯做嘅唔係人人肯做。

再唔係,其實有班人行商業路線,做公司客團體醫療、強積金,傾到大公司返黎就fat fat ,呢種就冇咁重R撈味,真係用專業在商言商,但當然又係識得大老細就易話圍好多。
睇運架咋!洗撚講能力
大媽都年薪過百萬啦
就算隔一層(個friend 嘅老婆)做保險都好撚煩
一開始冇sale 你保險,但成日水你玩人生改進課程,然後介紹你入國際青年商會分會參加啲懶係正能量嘅活動裡面班友全部倫敦金/保險樣

你話冇興趣都會不停chur 你,結果係whatapp 全部已讀不回先停
你公司 or team culture 問題吧
人夾人 人夾工 做唔啱就唔好做
不過都奉勸為搵錢only就唔好做保險啦 保單真係分分鐘跟一世
做吓美容保健食品地產one off嗰啲無咁大責任
買保險 不如月供1299 回報仲高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞