做咗保險兩個月後嘅感想

1001 回覆
2673 Like 45 Dislike
覆下人當練習姐
我明你既睇法, 你都有道理。
但我作為一個保險狗, 想講, 真心, 攪claim 真係唔是1+1 =2 咁直白...

要一個claim 順利, 真係見醫生前就要準備好講乜.. 再到最後, 要識對住醫生寫既野同個claim 發生既時序去夾番填claim form, 再揀交乜野番保險公司, 呢d 都會影響係未claim 到錢

唔係話challenge 你... 好老實,如果有一日, 我自己無再做agent, 而又要買保險, 我都上網買, 因為佢係會平d , 而且, 我真係有攪claim 經驗。
好似之前一年一度學嘢咁 又要聽一次廢up
講嗰個自己都唔信啦
我就係信保險幫到人,不過個個人睇法唔同啦
最好搵自己信得過既朋友, 你知佢唔會呃你. 好人都難撞到啦, 何況agent~~
有部分真係幫到人嘅 但係除此之外全部都係冇用囉
全部都係設計嚟打飛同埋畀大陸佬洗錢
早幾年, 直頭幫埋果班大陸西agent拎香港身份證Tim...
名我唔開啦 但係李x楷嗰間陷家剷嘢
就供獻最撚多嘅
利申: 做緊
而家d 保險人士都做埋強積金
搵佢地將d 孤兒戶口合埋都ok 既
又係做左兩個月 成日俾人催開單
保險妹多唔多做援交
咁多架原來 有時見到啲報紙有佢哋所謂嘅百萬圓桌宣傳仲以為成年得嗰一頁添
有得唔轉咩 DLLM
唔通cut單? 焗食架姐~
搵得多就有腦
咁啲支那人咪......

話佢無腦自然有原因,搵幾多都管唔到啲仔女
一係做廢青,一係就吸毒
啲鄰居個個都知,日日嘈到仆街要call保安上去搞
有時見到都覺得尷尬
林作大把大單 跟本保險就睇你既人際網絡
明白
我有個friend 話自己average 月入有 3 萬,但未扣同客食飯,計埋落袋有無 1 萬?
有啲係零底薪,例如 mass mutual,但零底薪係咩玩法?
點解而家有啲保險會sell 埋個啲咩人生課程?佢哋有commission 收定點樣?
大部分保險agent連紅利組成同結構都唔撚識
認真
老豆有一份保險供到我21歲 果陣攞返出黎都有成十幾萬港紙
你拎黎讀書好做乜都好喇當幫個小朋友儲下錢都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞