《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
幼稚園果陣好沉迷數碼暴龍,到咗小學就變咗做沉迷鋼鍊,初中果陣就變咗做沉迷TYPE MOON嘅作品,呢三樣嘢構成咗我童年嘅絕大部分
魔法少女
即係點?買最終中文版有官方繁中?
唔係
網上個老翻有繁體
要正版自己上amazon買隻收藏
不了,邪魔外道
只有正傳伊莉雅先係伊莉雅
首emiya一響起成個人雞皮都起埋射殺百頭個經典pose
邊到down到?
真 正傳小惡魔伊莉雅先正
係APM睇埋4DX版本, 感覺比MX4D好
MX4D chok得太勁啲煙比較多, 冇咁快散得曬
4DX多左噴熱氣同香氣, 但香氣好似次次都一樣
可惜APM個螢幕會睇到一條條間條
唔係。係網上流傳嘅盜版有香港人參與翻譯,亦有繁體。

至於正版,得日文。不過我都買咗隻黎擺。

N年前出嘅FSN+FHA合集典藏版,果時應該UBW TV版都未出。
邊到down到?應該話邊到可以安全down到
唔太想上大陸網down
竟然記得晒bad end

我淨係記得放棄令咒係教堂走
會比伊莉雅殺
之後中間玩嗰啲大部分都係比伊莉雅殺
可能一開頭死太多次
播emiya絕對有必要,果個位係士郎最後一次決定要放棄理想,都意味住會係觀眾最後一次聽呢首歌
HF線果D特別記得,因為真係太易死……
放棄令咒,印象中係全遊戲第一個BAD END,先係畀SABER打到雙腿骨折,死亡威脅想逼佢打落去,無效之後SABER放過士郎,士郎獨自歸家嘅路上遇上伊莉雅同海格力斯,連死都做唔到
FATE線大部分BAD END都係面對伊莉雅果時揀錯咗,或者信咗SABER嘅建議之後中晒伏我細個果時相當質疑點解佢生前可以打贏咁多場仗
好似十年前玩原作
已經諗緊幾時動畫化曬三條線
睇完好似解左成就咁
4DX啲打斗好正 搖到仆街
當年月廚真係好癲 成版討論設定
依家都冇乜人睇冇人討論fsn
同場入戲院全部好靜好專心 年紀唔細
想要正傳figure
但全部膠都係魔伊
站起士郎嘅角度,當佢決定包庇櫻果陣,已經否定咗自己嘅理想。
站起旁觀者嘅角度,我地好容易就會覺得佢呢D掙扎其實得啖笑,
如果佢真係唔做咩正義之味方,救完櫻轉身走人咪得囉,點解要關上大聖杯個人覺得佢其實仲係背負緊自己嘅理想,只係冇咁扭曲,執念冇咁強。
不過我對播emiya冇咩反對意見……
但果段整體個feel太ubw如果archer仲起到,見到士郎搏命跟上佢係為咗救自己心愛嘅人而唔係為咗虛幻嘅理想,佢應該都好會唏噓。
你睇果場嘅觀眾年紀唔細係好事……
唔係話我年齡歧視,但就我觀察,好多時觀眾年紀越細,就越易勁嘈,不斷起到講fgo設定、星級之類嘅嘢,由開場講到完場。
下,佢果個位我理解係archer笑住目送士郎,終於走上一條同自己唔同既道路喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞