《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
我唔明,RIDER 即係永遠同佢地一齊無消失?
其實有暗示
不過真係好隱晦
前面先比你見到rider吸人血補魔
然後夢入面凜吸佢血個陣瞳孔變左正方形,眼白變左色(同rider一樣)
不過個陣正常都唔會sense 到,好似第二集先有rider開眼既樣
屌,眼白無變色
On9左
係瞳孔同rider一樣正中間正方形,周圍米黃色
我舉咗咁撚多個例子你淨係睇到迷家
仲好意思話我中文有問題
SAO同鬼滅都唔夠同HF比
又係你話有好有唔好
咁我咪列啲有好有唔好嘅爛作同佳作囉
原來你唔係咁大愛㗎 我仲以為係SJW

“比錢入場睇唔俾屌制作 ”
咪係你宜家做啲嘢囉
你唔係以為劇情安排腳本呢啲唔包落制作掛
一句時長唔夠大曬?

“唔俾錢睇又屌盜版”
係呀 你係冇講呀
咁老實講 香港有正版但我睇盜版你屌唔屌
可以再叫大聲啲
俾錢睇戲係粉絲傻
反正做成點都要俾錢
如果唔俾錢睇 即係代表你唔係粉絲
你不如話UFO應該直接當原作黨係狗算啦

我同你講嘢 你又扯埋其他人身上
其他人話部分同意又唔見我反佢
又係你自己出嚟嘲諷人怨婦
我都冇你乎㗎
建議你醫好對眼同爛口先啦

利申
有正版睇正版
從者只需要存在證明(御主)同魔力就可以存活
而櫻係御主+魔力源
所以可以保留落嚟
而且Rider想睇住櫻得到幸福
好似係
戰鬥黎講,第二三集真係唔覺好
無意參戰,但想補充下,空境動畫係劇場版,唔係OVA,OVA係指以錄影帶、光碟等形式首次發行嘅動畫。
講起改動其實神父戰cut左回想起櫻有少少唔應該 呢段算係士櫻最後既情感起伏位黎 少左呢幕未必會令觀眾對櫻牽動到感情

不知道已經哭泣多久了。
在我不知道的地方,一直哭泣著。

只有在我面前才會顯露笑容,一直獨自一人哭泣著。

「啊──喔─!」

……對了。
所以才、非守護不可。

所犯的罪、苛責的罪、想起來的罪,全部由我來守護。

只在我面前露出笑容的少女。
我以沒有未來的身軀,說過要守護她──

──我希望、總有一天,她能在我以外的人面前開心地大笑著。

為此,你就是阻礙者。

「喔──喔喔喔喔!」

──消失吧!
只要你繼續存在,櫻就無法再度露出笑容──!
有冇人有Realta Nua繁中link
咁應該都係流傳咗好耐嘅錯誤
我以前記得係劇場電影
但唔知點解兩岸三地成日有人話係OVA
搞到記錯
多謝補充,我都手快快打錯
咁你就咪鬼拎迷家黎做例子啦

你舉咁多個例子係得sao同鬼滅似
Az鐵血卡多都係公認虎頭蛇尾
我自認月豬,出黎幫套野講兩句,sao鬼滅wfc
你唔洗屈我做衛兵串我有幾高尚
我都重覆左幾次我無唔比人批評套戲差
我真係希望可以睇清楚先,同你講過無唔比人讚一樣
不過希望批評都唔該比返d理性,你地批評個幾點不外乎都係好多野無解釋,cut戲,演出唔夠好,無用原作bgm
係呢個po搵左彈稍微整理一下
好多野無解釋呢點:
1.神父點解無比assasin 寶具殺死
有睇fz應該知到神父比切嗣射爆心臟,因為黑泥先唔洗死,所以唔會中妄想心音招。
2.點解櫻會係聖杯/黑泥
其實hf第二集蟲爺都講左櫻係由佢培養出黎既聖杯,唯一無講既應該就係蟲爺係透過將4戰聖盃碎片放入櫻體內造成,而呢樣資訊係唔影響觀看既。
3.士郎最尾係真定假,點解會無事
有睇空境既應該理解到係用橙子整既人偶,不過最尾呢part係做得差,由illya關門開始,無接觸過原作既應該睇到1999
4.點解士郎會生劍
劇中透露左係用左archer 手臂既後果,亦講左用得多會加速死亡,就算唔知道係因為archer心象既侵蝕而生劍都唔影響劇情完整性
5.點解士郎殺到berserker,紅a就唔得
官方都無講到好明顯,有兩個講法,一係黑化左無左十二試練,二係第二集berserker已經比黑呆打殘左,咁岩得番一條命,不過似乎前者可能性大d,另外b叔因為望到illya而停左手呢點對劇情完整性無影響,不過對人物立體感有影響就係..
6.最尾插櫻把劍咩黎
Rule breaker真係 Ubw有講,第一集又有講..
7.黑影係咩
第二集蟲爺又係有講到

仲有d好似神父老婆乜水,點解要自殺啊之類既問題唔影響劇情完整性,每個人有可以有各自既解讀去塑造心入面既角色形象,或者有d miss 左
但就咁睇真係好似有你地講咁多因為制作既缺失造成理解唔到劇情?唔係囉好無
根本好多就係睇漏左,無睇或者唔記得其他作品所以唔知內容講乜

改戲,無左某一幕,演出唔達唔到你地心目中既水平就講到套戲一無是處 ,學上面巴打話齋,唔係神作就變糞作,有冇諗過你地over曬

Bgm就屈大媽食死貓,明明係近藤既錯,就算bgm唔合心水,都唔洗貶到佢d音樂一文不值先,作左三首大獲好評既主題曲無功都有勞掛?
就算而家用緊既bgm,係無玩過原作既人口中,都唔會變到地底泥,係得你地先會咁講

我又無提盜版,唔知點解你無啦啦提出黎
大家都比錢入戲院睇正版
唔知你提黎為乜
Ufo當唔當我狗我就唔知,我就唔覺既,但睇黎你覺得ufo當你係狗

"我同你講野,你又扯埋其他人身上"
就算搵番我自己度,我自己都有講係有差既地方啦
幾時同你講你既睇法就全部錯曬啊
真係希望屈少陣

我係擺明出黎開地圖炮嘲諷你地
咁點?講錯你地咪逐點反駁曬佢囉
不過我同你地錯曬channel
點嘈都無結果嫁啦

我爛口就真係末期無得醫既,好彩死唔去
相比起爛口,我慶幸自己把口無你地咁臭
我係自我感覺良好嫁啦
眼呢,我就真係唔知邊個要醫
希望有啦
我邊度有話係糞作
只係入得呢個PO 應該唔再需要分享視覺感受啦掛
大家都有眼可見
前面又唔係無讚過Effect做得好

你列咗七點都仲唔明點解
呢幾條已經決定咗觀眾係睇過其他FSN作品先會明
而佢仲要加啲同原本唔同/從來未出現過嘅設定出嚟
搞到粉絲同路人都一舊雲 又唔知邊個仆街提出要改

演出唔夠好 應該無人駁
有啲位唔明就係因為演出唔夠好
無用原作BGM就唔係我講嘅 我係話有時原作BGM仲好啲
我唔強求原作BGM㗎 川井版我都冇反

BGM唔好話我屈大媽
近藤得制片人做得好 差唔多係人都知
但你話唔關大媽事 就即係話搞死FGO第七章嘅係赤井而唔關小太刀事
事實上我都無貶到佢一文不值
SAO打後啲BGM真係好多無乜分別
開追故模式睇吓啦
BTW 三首主題曲雖然好多人好評
但我對Aimer大部分歌都無興趣
我就真係俾唔到加分
可能好似二世事件簿咁搞純音 快快手完俾時間去劇情仲好啲

我認我係幾憎UFO
但唔代表我話場戲一無是處囉
我數臭鬼滅但都認佢有啲轉場的確好
講得差評多又話新人接受唔到
算啦 就當大家都盲撚咗
有大半的確唔係你講既
所以我都用返"你地"
不過無人出黎接火棒
我同你再嘈落去都無咩意思,本身觀點與角度都唔同
我都唔想整臭呢度
大家Super la
飛碟社之前幫原作重製版整Trailer
嗰個版本已經恰到好處
今次反而退步咗
我都想知
我想知會唔會再有三部曲
開得得一場,明明上次full哂
飛碟社出埋R18 CG實大賣
今次hf差左,好有可能d資源撥左去同期既鬼滅
本身小說改編就係難整過漫畫改編好多
bd幾時有
VA改編根本好難,fate 仲要幾咁多中二設定,又要解釋,本身VA節奏就係慢

空境唔同,本身小說節奏緊湊,啲設定好自然咁略略帶過,唔會刻意解釋

作為多年原作黨覺得收貨,不過可能係人老咗冇咁執着
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞