《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
最尾伊莉雅見返老母果part
真係最佳改編
同真人無分別既人偶
都係海運睇完攞咗海報,少人,幾好
諗諗吓,整四部曲真係唔錯
第一部回憶篇放返去第三部,首戰唔skip,lancer跑短啲
第二部不變
第三部開場回憶,追逐戰做長啲,去大空洞前完
咁樣樣第一部節奏冇咁慢,又照顧到新觀眾,而後面唔使咁趕
嗰日無
知唔知邊度有得買返HF2呢張海報
呢張勁靚但係搵唔返
淨係睇過動畫,想問櫻點解淨係叫saber b叔出黎打既?lancer 唔係都比佢食左咩

定係我skip 左啲野
神代因為大源(MANA)隨時係身邊
可以隨便用大魔術
當然 神代魔術喺現代魔術師眼中就同魔法差唔多
而櫻同聖杯直連後魔力庫存極大
解決咗現代魔術師用小源(生命力)嘅問題
要學神代魔術應該冇乜問題

但冇印象Rider有教過 FHA有咩
食之前死左嘅控制唔到,所以用唔到Lancer同Caster。
金閃閃係特例,櫻控制唔到所以直接當魔力食
櫻食從者嗰陣可以揀留定唔留
唔留或者留唔到嘅都會直接轉成魔力
所以櫻同Rider對峙嗰陣會話留個位俾佢
除非記錯
HA有提過同C子+R姐學
不如學空之境界咁將七部劇場版拆開做廿幾三十集播嘅做法(btw網上搵唔返)將hf電視播
不過想將福利尺度再追近原作hf就只可以放喺深夜先播
咁嘅話某啲被須藤cut咗但其實同劇情有緊密關係嘅對白情節補完,甚至一集嘅時間充裕嘅話可以插返部分fate/zero嘅片段
甚至可以將fate三條綫都共通嘅召喚saber等等補返令成條hf線變得完整(hf1呢度斬咗)
另外第三部被垢病嘅人物刻劃不足(士郎用紅A手臂嘅副作用表現太輕微;櫻對‘誤殺’凜嘅絕望後對安仔嘅反抗)同埋戰鬥場景(凜隻揪排山倒海嘅影之巨人而非六個)可以憑比較充裕嘅時間補或改善返
PS:私心希望櫻吸取凜魔力嗰段改成咁(由1:00開始睇)
https://youtu.be/2S4T9XyDLDs
至於歌曲安排,只係片尾播就得,以及因應劇情進度播正歌(一開始)或副歌(而且片尾時間有限)
諗諗吓,整四部曲真係唔錯
第一部回憶篇放返去第三部,首戰唔skip,lancer跑短啲
第二部不變
第三部開場回憶,追逐戰做長啲,去大空洞前完
咁樣樣第一部節奏冇咁慢,又照顧到新觀眾,而後面唔使咁趕
不如學空之境界咁將七部劇場版拆開做廿幾三十集播嘅做法(btw網上搵唔返)將hf電視播
不過想將福利尺度再追近原作hf就只可以放喺深夜先播
咁嘅話某啲被須藤cut咗但其實同劇情有緊密關係嘅對白情節補完,甚至一集嘅時間充裕嘅話可以插返部分fate/zero嘅片段
甚至可以將fate三條綫都共通嘅召喚saber等等補返令成條hf線變得完整(hf1呢度斬咗)
另外第三部被垢病嘅人物刻劃不足(士郎用紅A手臂嘅副作用表現太輕微;櫻對‘誤殺’凜嘅絕望後對安仔嘅反抗表現唔夠虐)同埋最終戰雞得滯(凜應該係隻揪排山倒海嘅影之巨人而非只有六個;士郎麻婆戰冇死鬥feel)可以憑比較充裕嘅時間補或改善返
PS:私心希望櫻吸取凜魔力嗰段改成咁(由1:00開始睇)

https://youtu.be/2S4T9XyDLDs

至於歌曲安排,只係片尾播就得,以及因應劇情進度播正歌(一開始)或副歌(而且片尾時間有限)
我仲以為caster 係比蟲控制住無食到先冇得用添
Unlimited code櫻嘅動作真係好淫
一堆性暗示
順便睇埋金皮卡惡劣史
不過fuc嘅櫻真係好慢
點都比UBW咏唱快
UBW唯一作用係聽Emiya
不過睇完hf3終於理解到黑櫻點解步速咁慢虛影變咗奇異博士時空門,就嚟行都唔使
但櫻咁慘都係時臣
佢做魔術師就得
但做老豆完全失敗
有個問題始終冇講到
點解zero或者fsn另外兩套線都冇出現黑影或者d黑絲帶
得hf有
個鍥機係咩
魔術師。。得咩??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞