《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
HF黑王係有黑櫻&黑杯幫佢無限供魔
先可以咖喱棒連發
所以話的確係完哂3線先完整
有少少想洗哂d記憶由原作開始入坑
SABER五戰好似成日唔夠魔係因為非正常召喚。
MASTER同從者之間嘅路徑冇連接到,MASTER嘅魔力冇流向從者。
事實上補魔之後,SABER基本上冇點出現唔夠魔力嘅情況,反而係狂射光炮。
黑SABER係因為聖杯供魔所以可以光炮連射從而超越生前,單純講性能,其實同一般SABER只係五五波,甚至技能等級因為黑化而下降
會長睇左FSF未 有全力認真閃
除咗FSN正傳
其他都係邪魔外道
fgo都係
利申:課左成皮
請收皮plz
祝你抽唔到紫色部黑櫻
FSF係咩邊個平行宇宙
應該係fsn之後嘅分歧點(正統係聖杯解體騷亂)
fate strange fake 成田寫嘅外傳
真正嘅北美神話大戰
包含 烏魯克姦夫淫婦及苦主 弓Herculeslilly 鑽石級真正王廚 etc
仲有FATE世界死徒 代行者參戰超級大混戰
FSF而家係咪只得小說?
有漫畫但出得好慢
漫畫去到小說邊到
想睇小說但係唔知邊到開始
PTA同審核會班人會咬人
出FSN嗰陣已經收緊咗審核
最少蘑菇係咁講
第一卷睇起好過啦
漫畫進度仲慢過小說
設定上係從者就會輸
但金閃係蘑菇老豆
所以輸贏都係蘑菇話事
多數都係如果XXX金閃就會贏啲垃圾話
例如御主相性好呀 肉身已經唔係從者呀之類

食屎啦舔狗奈須
咪話漫畫駁小說邊到
聽過人講內容份量同小說差唔到, 冇乜點飛
因為冇飛到所以咁慢
第一卷完咗先啱啱講完七騎召喚完
好多篇幅放咗去大戰準備
所以我建議從第一卷睇起啦

如果真係要接 應該係第四卷?
敘事交錯 時間又亂
新卷太耐未出版 唔太記得了
老豆(X) 老豆(O) 親生仔(O)
菇乙己講過金閃似武內 幫佢瘋狂patch咁多次都係好正常啫
漫畫線上有4 內容大概係小說3~4卷
台角出到3

小說進度目前5卷 台角到4
幾時有後續就等待並心懷希望…
成田老師仲唔寫快啲又要被糞GAME背刺了

https://www.youtube.com/watch?v=yHmQsWyCP3Q
舊年要出5時幫電擊文庫幫佢整左個PV
我見出咗6喎
係 手殘
日文小說係6 台川5
摵開塊布變液體+全身劍而且愈嚟愈多+唔記得rider同伊莉雅嗰名
唔係咁明顯 但都大約估到用投影會失去記憶/自我
但結尾原來係真復活唔係ff 真係要問嗰fd先解釋到
好奇hf3點解土狼唔投影rule breaker捅黑saber再用黎捅黑櫻?反正都係要投影一次救櫻
我記得係因為隻手有次數限制
用得多會精神出問題+生劍
而投影本身其實係消耗品
某著名BE就係因為同黑Saber對打用多咗次數
雖然打到差啲KO黑Saber 但精神崩潰死機 去唔到救櫻
寶石劍可以殘存係因為本身用凜嘅材料加工而成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞