《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
你講魔伊?
好難講 設定好似只係借用部分英靈力量
同埋D master自己上場
咁我記錯

Berserker 目不能視但係仲有嗅覺聽覺既,對大英雄黎講睇唔到野唔阻外佢搵敵人喺邊
講文字邏輯,佢望到伊莉雅即係未到目不能視
前面加個「幾乎」就冇呢d前文不接下理問題
但「目不能視」係旁白描述黎,而且開打之前伊莉雅企起berserker面前講:「berserker,係我啊,你唔認得我嗱?」都冇用,都係照打。
我估佢最後停低畀士郎收自己皮,原作應該係想表達成就算失去一切知覺,最終都一定會守護伊莉雅之類?純鳩估。
講起呢樣嘢,非常吊詭嘅係,原作仲有一段描述係士郎角度
「言峰說過,它眼睛看不見。

雖然正確,但也不能算對

因為那個僕人,已經沒眼睛沒鼻子沒嘴巴。

只有雙眼亮著紅光,放著殺氣。

全身都被黑泥侵食,被Saber所傷到的地方,就那樣置之不理

它是不同的東西。

被黑影吞入,變成只有破壞用途的怪物。

它連追逐的對手身姿都看不到。

在黑色狂戰士的眼球中,別說我了,連Iriya的模樣都映不出來。」

雖然正確但不能算對又係人被殺就會死d朋友黎……
應該都係 唔知原作有冇電影加插神話時代海格力士攬住女仔個畫面
可能兩個女仔身影喺berseker眼裡重疊咗
純粹係文字邏輯上抽下水,都唔影響既
冇啊,純粹加戲。
睇完
冇玩原作但feel到好似有好多細節冇晒
都係睇4dx啦,驚後悔

咩場好啲????
緊係啦得3集 加多集就差唔多
個End跳到咁唔估狗番都唔知咩事
電影感受唔到櫻魔力有幾咁無限,同時冇講佢每次釋放魔力既上限

凜就咁講只要我能抵銷你魔力就得,睇落好似好簡單就壓制到櫻,淨係一句帶過寶石劍係喺平行世界吸收魔力
以為有多幾個畫面講下第二魔法,又冇講魔導元帥有幾咁把炮
HF梶浦又唔係音樂監督,要作咩曲,幾時播,都唔係佢決定
SAO就真係交行貨,可能係作品引唔起佢興趣啦,空境/小圓/FZ明顯有心機啲
Hack/hime嗰期我都好中意,可惜之後好少見
不過原作有冇描述黑影嘅用途咁泛用?
冇記錯櫻去到捉伊莉雅嗰陣只係有令咒紋上咗面但頭髮未白條裙尚在(強調一次條‘黑裙’係極高密度嘅令咒,櫻完全黑化時係赤條條剝光豬
所以櫻帶走伊莉雅嗰陣好似奇異博士咁開時空門就覺得係神來之筆
不過如果監督善用埋格鬥街機版黑櫻嘅兩個大絕就正
櫻最初既魔術屬性就係虛數,係後來被d蟲搞完先轉換左做水
而黑影係有繼承返部分櫻虛數既特性,所以平時夜晚先可以來去無蹤咁周圍食人
fgo第二部就係用返虛數空間個設定先可以去到唔同異聞帶
電影肯定有由凜把口講
雖然櫻魔力好多,但每次出力有上限
所以凜每次只要準備同出力上一樣就得
負皮係因為你偷錄
唔關你論點事
我睇mcl場格黎都有個死肥仔拎手機出黎影相

仲要影到唔記得熄閃光燈
係,我都記得明明有講
其實呢度電影做得最差係整到好似凜屌打櫻咁
agger
但遊戲好似係六四波雙方交替?
我睇果陣係覺得64波 櫻佔優
已經唔係好記得詳情因為N年前玩
但凜最尾引爆把劍係想搏一搏 佢唔咁做繼續打落去應該會輸
哦⋯不過唔肯定係咪去到愛因斯貝倫城堡先變晒完全體黑櫻(求指正
即係黑影其實係雙屬性?
作為穿梭冬木各地就由虛屬性能力咁好似奇異博士周圍走
作為吸收侵蝕從者就水屬性(將聖杯惡意具現化)
不過啲影使魔/巨人有冇detail?
Sorry我想講嘅係凜問櫻幸唔辛福嗰幕,打斜角度嘅櫻嗰樣好似畫得崩崩地
淨係睇咗兩次,希望大家可以幫我留意一下係咪真係畫崩咗
好似係凜可以不斷咁喺平行世界抽魔力放
但身體唔可以長時間不斷放?(話揮得寶石劍耐會斷手筋)
我覺得飛碟社嘅弊病總係尾段作畫唔小心
就好似遠坂家成日關鍵時刻甩轆
btw愛因斯貝倫同間桐兩家都好似有呢啲弊病?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞