《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
原來櫻咁勁
時臣訓練凜唔訓練櫻真係浪費晒
遊戲感覺黑巨人好多,打極都有
電影得六隻,翻生速度唔夠快,望落凜好輕鬆
爆寶石劍用慢鏡,都怪怪地

須藤描繪櫻嘅心境係神級
但第三部其他人就平鋪直述
佢櫻廚黎
同埋太錫住櫻
令到某啲位對櫻唔夠虐牽動唔到觀眾情緒(我
而且我一直強調冇咗黑影緊縛呢幕已經唔能夠帶出櫻對於自己親手摧毀埋僅餘嘅救贖嗰種想自殺嘅絕望(黑影因為感覺到主人有生命危險而阻止櫻自殺⋯而櫻同時抗拒住安仔又力不從心⋯⋯如果變成咁士郎先出現個感覺故事有轉機)
你睇真啲 層主唔係我
我睇戲唔開手機㗎
時臣自己唔識教㗎
家主又得寶石魔術同埋其他小魔術
虛屬性呢啲分分鐘見都未見過
都是時臣的錯
愛家嘅弊病係不幸
FGO有提到愛家背後資金來源擬似係萊因黃金
所以聖杯戰爭先次次失利

間桐嘅弊病係傳承斷絕
子孫失去魔術才能
就算慎二幾努力研究都好
做唔到就係做唔到
加上老不死根本唔打算交波
影之巨人係兩種皆有嘅用法
虛屬性現形
水屬性用束縛魔術
(令咒系統都係間桐家做出嚟)
結合起嚟就係操影術
其實凜嘅魔術回路瞬間放出最大魔力量都夠約一千左右。
兩姐妹除咗屬性同經驗唔同,基本性能係一致
成個聖杯戰爭計劃
愛因茲貝倫算係做到第三法,心滿意足啦
遠坂家借地俾人開發,埋單應該有賺,家主又上到位
瑪奇里正宗陷家產,連遺產都俾遠坂家食埋貼仔
其實凜都好勁架
凜係五大元素齊哂既average one.
同櫻既虛數一樣係極罕見既天份
士郎罪大惡極
兩個end都俾櫻賣咗
愛因茲貝倫目的係完全重現第三法
原作當時士郎係變成不似人形嘅肉塊
電影冇提過 粒光球都唔知係唔係
唔算成功啦

大贏家得遠坂家
工具人士郎女婿重現寶石劍
修煉幾十年又一個固有結界使用者
仲要係成長度極高

凜成為寶石翁徒弟 前途無可限量
雖然可能變成廢人 但風險唔計啦

櫻食晒瑪奇利家產 又多種屬性
仲保有世界少有嘅從者

時臣泉下笑出聲
成日都覺得ufo畫fate成年人都歪歪地/怪怪地
唔係呀

臓硯幾有feel
魔伊先係成為寶石翁徒弟

HF線係凜係時鐘塔俾人審判走投無路時
寶石翁因為遠阪家竟然短短五代就完成功課開心大喜出黎話要收徒弟
班友聽到立即狗衝完全放生凜先走甩
正常係走左去拜於二世門下 之後會成為時鐘塔百大魔術師
總之都好多謝須藤大佬整HF三部曲俾我睇

紫髮路人終於擔正啦
仲未諗好買邊間4dx
算半個門下弟子啦 又唔係直傳
當年家主永人都差唔多
路過見本性好 人又傻先俾設計圖佢
難得有個五屬又造到寶石劍
待遇唔會差啦

BTW未聽過寶石翁有其他弟子
可能整死晒
老年人唔計
好似有話寶石翁啲徒弟唔係死就發癲變廢人
遠阪家只係一飯一宿之恩係咁依俾設計圖 教無都教 逃過一劫
但無論如何 HF有寶石翁罩真係威

btw 櫻HF線後仲會同R姊學神代魔術
時臣大勝利
愛因茲貝倫目的係完全重現第三法
原作當時士郎係變成不似人形嘅肉塊
電影冇提過 粒光球都唔知係唔係
唔算成功啦

大贏家得遠坂家
工具人士郎女婿重現寶石劍
修煉幾十年又一個固有結界使用者
仲要係成長度極高

凜成為寶石翁徒弟 前途無可限量
雖然可能變成廢人 但風險唔計啦

櫻食晒瑪奇利家產 又多種屬性
仲保有世界少有嘅從者

時臣泉下笑出聲
魔伊先係成為寶石翁徒弟

HF線係凜係時鐘塔俾人審判走投無路時
寶石翁因為遠阪家竟然短短五代就完成功課開心大喜出黎話要收徒弟
班友聽到立即狗衝完全放生凜先走甩
正常係走左去拜於二世門下 之後會成為時鐘塔百大魔術師
算半個門下弟子啦 又唔係直傳
當年家主永人都差唔多
路過見本性好 人又傻先俾設計圖佢
難得有個五屬又造到寶石劍
待遇唔會差啦

BTW未聽過寶石翁有其他弟子
可能整死晒
好似有話寶石翁啲徒弟唔係死就發癲變廢人
遠阪家只係一飯一宿之恩係咁依俾設計圖 教無都教 逃過一劫
但無論如何 HF有寶石翁罩真係威

btw 櫻HF線後仲會同R姊學神代魔術
時臣大勝利

求詳情
冇記錯神代魔術同現代魔術唔同在於現代科學發展導致神秘㗎流失,現代魔術師唯有將魔術呢樣神秘器官化(魔術刻印)保傳流傳落去。神代(神秘充足)d魔術應該更貼近魔法(奇蹟重現)同多元,但好似唔完全代表強度。有錯請屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞