《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
佢應該係講十年前果陣?
雖然我覺得對一個小朋友嚟講唔算得上係咩壞事
菇乙已,你又食書了
「一成不變的設定不是很沒趣嗎」
本身HF呢條線都係難去搞
上唔到地上波唯有劇場版
但變相篇幅一定短
唔通真係要好似是射殺百頭原作咁
三秒拉長到3分鐘黎講咩?
起碼都畫左一野出八條刀痕出黎先啦

不過神父埋尾果度真係差左d
btw蟲爺好似本身係戰鬥民族嚟?
想問好耐,HF 第二集士郎同櫻喺房做,係咪真係同櫻定係嗰個係 Rider?
d 人話係 Rider 但係呢段我睇唔明
第三次聖杯戰爭之前聖杯仲係正常嘅
正正常常個儀式係真係可以去到根源
宜家老人家就快死 唔講咁多理想啦
一心唔想死
當年佢對冬木聖女有好感
Rider嗰段應該得凜變櫻嗰段淫夢
Rider根本冇做過
其他都係櫻
歡迎嚟到本月動畫黨VS原作粉時間

UFO刪到動畫黨都睇得明嘅話我咪服囉

宜家我屌就係屌佢半桶水
一係直接就平行世界當新作算啦
咁撚多人問呢樣問嗰樣都當睇唔到
BGM又唔見有幾好
不如原作配合都唔俾講

UFO邊撚度有體諒過原作粉
黑影做得好 唔通仲要特別吹奏?
有入戲院有眼睇嘅都知啦
你直接講俾錢係本份
觀眾都應該上貢俾UFO
應該為UFO唔識講故埋單
係呀 FSN係好難改呀 係原作嘅錯

又唔係只屌UFO一個
空境都唔見有幾多人屌UFO啦

迷家 AZ 鐵血 卡多 SAO 鬼滅
部部都有做得好做得唔好嘅地方
咁衛兵你唔好俾人踩佢哋啦

咁都嚇撚走 不如返去睇子供向動畫算啦
打打殺殺唔啱小朋友㗎啦
講到好似家長鳩買戲飛帶小朋友入錯場咁
幾歲呀
淫夢係咪得 game 先有?
漫畫有
電影都有
淫夢只係Rider吸血嘅副作用
我記得士郎好似係發完之後望住自己隻手
然後櫻拉開門
岩睇完,只係覺得RIDER D動作好優美
巴打應該同我同場 有無覺得4dx音效好似唔夠大聲
幾時話唔比你批評?
幾時話佢無做得差既地方?
上面"咁撚多人問呢樣問個樣" 有一半都係睇戲無留意清楚對白,無睇tm其他幾套動畫(f/z ,ubw,空境)所引伸出黎既問題
So far 我身邊d 動畫黨frds 睇完都係得一兩個問題,上面亦見到有其他巴打自稱動畫黨sofar都睇得明個劇情,咁到底係咪真係咁多無交代到而又唔玩原作就理解唔到既劇情?
唔排除真係有d觀眾真係想刨根究底將所有細節都攪清楚,咁咪上網問上網搵囉 ,youtube又有解說片,討論區又大把人答,再唔係識日文咪上網買本場刊或者設定集返黎睇
真心需要係時間有限既電影入面一一鉅細無遺咁講曬出黎咩?
音樂呢d好主觀唔講啦,無用個幾首經典bgm係幾可惜,但新曲都唔係你地講到咁差,用唔用舊曲都係音響監督決定(我諗近藤先係負責bgm個個,大媽又食死貓)

我無講過ufo有體諒過原作粉,你亦都唔需要上綱上線將我吹到變成幫ufo護航,我講既係原作粉同ufo都無必要體諒對方,回應既係你自己係其他reply話"點解要體諒ufo?ufo有冇體諒過我?"呢點
Ufo 節奏差分鏡差光污染既問題都唔係第一日,不嬲都係比人笑可以拎黎做反面教材,不過佢地打鬥effect夠華麗,一白遮三羞而大眾又受呢套wo,你又真係吹佢唔漲
講咩比錢應份,應該上貢乜鳩係你自己既主觀臆測,咪撚潑髒水落人度先得嫁
你地班"原作撚" 係咁唔滿意既咪繼續屌,屌ufo又好屌tm蘑菇又好,我又真係wfc,反正你地都係一路屌一路比錢

空境當年忘卻録音都比好多人話改得差好悶
唔好講到無人屌咁

我都明gal改改得好既無幾套
連神作S;g都有前期劇情鋪排好撚悶呢個弱點
有人屌都好正常
只係覺得你地好撚怨婦,執住幾點屌足幾日,日屌夜屌,隔幾個評論又屌,比你地講到套野一文不值咁
我不過係見上面巴打理性角度出發話無你講咁差又要同你嘈先叫佢無謂同你班優越感怨婦嘈,嘈黎都無結果
不過而家見你將hf 同迷家az鐵血卡多sao相提並論
我諗我應該知係你眼中呢套野係咩水平
主觀既野我都無得講,只可以話你都幾西利
睇下其他人評分評論再睇下你講既野
我諗應該都係眾人皆醉
你真係好叻叻
Rider 裙底真係鐵壁,立體機動都完全睇唔到小褲褲
有咩?第幾集?
我幾時用迷家同HF相提並論
我用嚟駁你“有好有唔好 唔好日日踩”嘅諗法咋喎
空境OVA事實係少人屌喎
中文都唔識睇

比錢入場睇唔俾屌制作
唔俾錢睇又屌盜版
自己講主觀想法可以
但又話人主觀想法係錯 唔好日屌夜屌
話人潑髒水又話自己唔係護航
轉頭話人係優越感怨婦
Perfect
問緊電影既話係第一集presage flower 岩岩做完caster比assassin殺之後有淫夢
原作既話應該係第五日晚
即係原來唔係普通發夢,係 Rider 吸咗佢血?
就咁睇聯想唔到
咁你logic fail la
舉例舉d評價同質素咁遠既例子,又無相似之處
迷家公認垃圾,hf大把人覺得好睇收貨
請問你基於咩邏輯而選擇用迷家黎做例子駁我
係咪體育老師教你中文先令你有咁既選擇

你話空境ova少人屌
我咪淨係特登拎忘卻錄音黎講囉
拿,我無講過其他幾集多人屌
但忘卻録音呢集真係次次講起都比人屌1999
咁忘卻錄音唔算係空境ova先???

"比錢入場睇唔俾屌制作
唔俾錢睇又屌盜版"

"但又話人主觀想法係錯 唔好日屌夜屌"
屌你個hi成日自己加鹽加醋,紅字個part又係你屈我
藍字個句又得一半岩,退一萬步黎講
你認為套戲好差,位巴打駁你係套戲其實差唔曬
係邏輯上已經係佢認為你既話說有部分正確
更何況主觀係無對錯,只有客觀事實先可以分對錯
而客觀事實就係出面票房同電影評價都有唔錯既成績,所以咪點解我話眾人皆醉囉
到頭黎得唔好日屌夜屌係我講既

你覺得你唔係作句子屈緊我咪唔係囉
你覺得我幫ufo護航咪係囉
你覺得自己唔係怨婦咪唔係囉
我又無你符既
我唯一可以做既淨係得建議你進修下中文同邏輯
我窮撚睇2D炸仲要粉嶺MCL
買隻FG反黎慢慢睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞