《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
仲有伊莉雅回眸果一張CG
HF3入面真係…一言難盡…
有好有唔好啦
淨係聽到EMIYA已經忍唔住心入面叫咗出聲
又唔係全部都係必死嘅。
記憶中有十六定十七個BAD END,有一個係伊莉雅好感度不足被做成人偶、一個係決定殺死櫻(被言峰稱作成為咗衛宮切嗣)、一個係答應咗凜絕對服從佢,而無辦法阻止凜殺櫻,結果失去生存意義變成行屍走肉、仲有一個係認輸,放棄一切,其餘全部都係死
我自己嘅感覺就好複雜。聽到EMIYA第一個反應係起雞皮,覺得好熱血,但諗真D,就覺得HF唔應該係咁,呢個係UBW嘅FEEL,宜家太熱血唔夠悲壯。
睇咗3次都係睇到好興奮
首Emiya好正
但係nine lives仲諗住可以打耐啲
MX4D跟住士郎一齊轉好正
Fate線都係俾伊莉亞帶返城堡調教同變公仔
因為HF線最後結局雖然睇落好似好和樂融融咁,但其實行錯一步都萬劫不復。櫻好感度唔夠會直接畀黑影吞、伊莉雅好感度唔夠會變人偶、攻擊髒硯畀蟲食咗、畀RIDER打爆個頭、畀RIDER魔眼石化、拒絕去見髒硯畀哈桑殺死、知道櫻會食人之後想落手殺櫻畀RIDER反殺(其實RIDER望到實)、拒絕言峰協助,一條友去救伊莉雅畀哈桑殺死、得唔到RIDER協助單挑黑SABER,打贏後會自滅、起RIDER同黑SABER隻掀果陣唔信任RIDER決定自己出手,結果畀黑SABER斬死。
頂,我好似數晒出黎咁濟。當年我為咗睇晒所有老虎道場嘅官方吐槽,玩晒所有BAD END。
其實亦都唔係後宮。
三線係平行世界黎,衛宮士郎好專一。
一齊轉係咩玩法
淨係睇咗普通版
伊莉雅製造出黎嘅BAD END係所有角色當中最多
四個女主角,得凜所有BAD END都冇殺過或者惡意對待過士郎。
我諗起Carnival Phantasm入面志貴同士郎嘅約會日程
雖然真係好型
我就覺得最後紅a個笑容+之後(心理)跳崖先係重點

因為依15年既累積同奈須既心態轉變
由「無可奈何背叛理想係現實爬返起」
變到「背負理想跳落去同現實泥漿摔角」
做既野一樣但心態唔同
結局寶石爆紅a隻手黎救+融合都係咁解

比起熱血/悲壯;
其實HF士郎更接近無悔既覺悟/archer既達觀
岩岩睇完
結論係可唔可以整埋伊莉雅線
果陣TYPE MOON嘅FANS太癲,FSN PC個最終中文版,連PS2版嘅配音都畀人整咗出黎加埋入去,仲結合埋全年齡版同PC版所有文本。

記得前一個POST有巴打留言問有冇繁體中文版,話唔想睇簡體。
其實FSN PC個最終中文版,中港台三地都有人參與翻譯,亦有得揀繁體、簡體同日文。
幻想嘉年華根本係官方逼死同人,官方帶頭惡搞。
但講開又講,衛宮宅比遠野宅和諧太多……起碼同到檯食飯先。
志貴果邊完全係人外大戰,極少數嘅人類女主,仲要係所有線嘅黑幕。
成隻GAME 印象中共46個結局,得5個結局,衛宮士郎算有善終,5個好結局裡面仲有一個佢死鬼咗所以話,如果有主角光環呢樣嘢,衛宮士郎一定好想要。
就fd冇睇到mx4d 版
準備去重刷
R姐突然好J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞