《Fate/stay night [Heaven's Feel] III. Spring Song》8 月15 日上映3

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
飛碟社退步嘅實証
https://www.facebook.com/neofilmshk/videos/846481656149535

呢條PV剪哂啲精華出黎
搞到我想睇多次archer vs rider
有冇人知條pv開頭一少段有人唱首bgm叫咩名?
其實點解FSN 土狼+saber可以一招殺死Berserker
啲OST係梶浦大媽為HF3新編 要聽既只可以等BD出果陣附帶既OST碟
thx 啱先睇完4d想搵返嚟聽
Fate線:土狼投影石中劍
HF線:土狼投影射殺百頭
想問吓fate stay night係咪已經完晒 唔會再出?
remake saber線最好
廿週年出Remake 加返條伊莉亞線啦
想睇正傳伊莉亞多過魔伊
Agger ufo版入fate坑表示入唔到06 deen 版手
本身有伊利亞線?!
Why not both?
訪談話原本有,而家合埋左做hf
想問下上映到幾時?
答案係蘑菇又改設
原本設定每一條命都要用唔同招式擊殺
之後改成同樣招式會有抗性
B叔由多血條變成十二命超長血條
一炮炸爆佢七條命就唔會有抗性啦

越改越垃圾

不過按HF士郎應該可以解通
因為射殺百頭係應用技術而唔係招式
因為怕倫理會唔批
所以相關劇情改去咗HF
就算有 最後都係要救士郎死㗎啦
老實講 DEEN版UBW電影幾好
雖然劇情都係1999
但音樂高汁過UFO好多
凜個樣同名場面都好啲
一劍七命印象中唔係話內部破壞所以再生/抗性上唔切
蘑菇話劇情殺是撚旦啦

HF士郎就本身已經得返一命/黑影化無寶具
Fans向fans會鍾意睇
冇計
真係太長
HF今次分三部都搞唔掂
UBW想一套過就太大想頭啦
又係飛碟就不了
棱角分明嘅臉 再加原地轉嘅演出
本身十二條血就係連埋
就算唔講一劍七殺,伊莉雅都明言凜有多幾倍嘅寶石就可以殺死海格力斯
講係咁講
但其實20個寶石效果又咪爆兩下
真係無乜概念
明明當初吹到聖鬥士咁 結果

Fate線11日:
就算是最高純度的攻擊,曾對Berserker用過的第二次就不管用了
Fate用語辭典:
具有死亡後自動地復活(Raise)附加特性。
復活的次數是十一回。
CM2訪談:
奈須:寶具EX或者A等級的Saber才終於有可能從正面用寶具打倒。

Fate線11日描述:再怎麼強力的攻擊第二次就不管用
FATE道場訪談:能夠無效化第二次攻擊是因為獲得了對該次攻擊的抗性
CM2:相同的攻擊第二次就不管用
CM3:相同的攻擊第二次就無效
UBW一問一答:並非無效,而是能獲得對該次攻擊的抗性。好比說受到火焰傷害,對火焰的防禦力就會+100

以上內容由typemercury鐵血提供

抗性發動條件完全係1999
條件唔需要死 但幾時發動十二試練又唔講
到UBW TV公式書先講
十二試煉如果受到強力的攻擊,就會失去複數的命

咁其實唔應該叫命
而係受到一定傷害時進入無法戰鬥嘅休克狀態
並喺甦醒之後得到抗性

奈:我是有說會變得沒有效果,但沒說無效。
菌言菌語
B叔設定同金皮卡實力逐漸成反比 反正金皮卡姓賴

咖哩棒有史以來最黑暗嘅一日
一劍七殺 二十寶石五殺
問咖哩棒等於幾寶石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞