twice係kpop界垃圾 毫無實力

1001 回覆
868 Like 193 Dislike
乜原來佢地15號出新歌 啱啱睇留言先知

襯仲有市場套狂cb
遲啲有後起之秀彩佢都有味

今年都係好想爭大賞咁樣

咁快又cb
等睇樓主呢d反twice 既點樣做護主犬護kpop

其實我冇追任何團 淨係得閒會留意下 不過有見twice真係太廢先想一齊討論下
只可以講twice係靠吹奏而紅
Twice既marketing 搵gimmick 上位
On9 shyshyshy令佢地變大勢 一發不可收拾
每次垃圾歌回歸都可以音源第一

最尾果句真係好撚認同 前排首tt難聽到食撚曬屎都成日拎一位 可唔可以比我耳仔抖下

每次聽到TT都會覺得尷尬

佢地有d紀錄重要破埋snsd

佢啲歌同少時冇得比
大部份少時以前既歌都係一聽上腦+中意

少時出道曲已經吊打佢地
加上口水歌都係得幾首姐

主打歌黎計tt已經迫近到gee,雖然話就話大家都係刷數
印象中 tt CB 連續拎第一個紀錄次數已經過左snsd

敢問09年有幾多個音樂節目

襯仲有市場套狂cb

今年都係好想爭大賞咁樣

買佢地會有
係個邊紅得誇張

襯仲有市場套狂cb

連登由出道屌到宜家,班後起之秀呢

你唔係盲L左見唔到BLACKPINK掛

最尾果句真係好撚認同 前排首tt難聽到食撚曬屎都成日拎一位 可唔可以比我耳仔抖下

每次聽到TT都會覺得尷尬

佢地有d紀錄重要破埋snsd

佢啲歌同少時冇得比
大部份少時以前既歌都係一聽上腦+中意

少時出道曲已經吊打佢地
加上口水歌都係得幾首姐

主打歌黎計tt已經迫近到gee,雖然話就話大家都係刷數
印象中 tt CB 連續拎第一個紀錄次數已經過左snsd

敢問09年有幾多個音樂節目

我覺得冇可能用以前同依加比 依加多左咁多節目 邊有得用量黎比

襯仲有市場套狂cb

今年都係好想爭大賞咁樣

買佢地會有
係個邊紅得誇張

正評得嗰百幾條友,仲以為好有影響力

襯仲有市場套狂cb

唔係同輩咩

襯仲有市場套狂cb

邊忽贏呀盲撚?

襯仲有市場套狂cb

Blackpink真係收收皮先啦
一線都上到
雖然twice 愈黎愈紅
但子瑜好似無以前放甩d 隊員咁遠?
子瑜台灣事件我先識twice
真係唔撚明睇kpop點睇得出有冇實力
曲詞又唔係佢地寫
舞又唔係佢地編
唱歌全部都係咪咀
舞就唔覺有咩難跳 大學danso mk妹都跳到啦
總括而言kpop樣靚就係實力

有d會作曲作詞 同埋唔係全部咪嘴

Exid啲歌好多由自己成員一手包辦架

所以咪咁撚難聽
樣又柒 乜9 hani日鳩日喊煩過西

但人地hani低音歌手喎 又好聽 佢地成隊五個有三個上過蒙面歌手(個名好似係咁)率智又係唱得之人
Twice呢 ?淨係拎hani喊呢點就想駁我

冇高音就自稱低音歌手,上蒙面歌王都打到飛機,冇咗率智宜家廢撚到

咁每一個團體唔同既成員都有唔同崗位架啦
咁有高音擔當同低音擔當有咩出奇
咪鳩噏好喎Ching
少時第一
曲詞又唔係佢地寫
舞又唔係佢地編
唱歌全部都係咪咀

所以咪咁撚難聽

但人地hani低音歌手喎 又好聽 佢地成隊五個有三個上過蒙面歌手(個名好似係咁)率智又係唱得之人

冇高音就自稱低音歌手,上蒙面歌王都打到飛機,冇咗率智宜家廢撚到

咪鳩噏好喎Ching

佢已經癲左
好似有好多人問過/覺得 twice會=/>少時
曲詞又唔係佢地寫
舞又唔係佢地編
唱歌全部都係咪咀

所以咪咁撚難聽

咪鳩噏好喎Ching

因為twice乜都冇呀嘛

唔會
Twice = Trash

btw X Japan 可以完勝成個K pop

九唔搭八wo清
正如無人會搵李雲迪同x japan或者visual kei比

X Japan慢同快歌都完勝
同埋太少人識,想介紹多d好嘢俾大家,唔好局限於K pop

襯仲有市場套狂cb

邊忽贏呀盲撚?

邊撚到話贏呀ON9 出道一年三首破億歌仲想點
唔好提人地唱功跳舞禁住TWICE黎打
曲詞又唔係佢地寫
舞又唔係佢地編
唱歌全部都係咪咀

所以咪咁撚難聽

咪鳩噏好喎Ching

因為twice乜都冇呀嘛

跳淫舞出身都變實力派
但twice的確4代女團最紅
佢地明明sixteen都算係咁 過左年幾仲退步唒
係咪紅左唔洗練
btw我gfriend keep住個勢啊要

唔會

問過個韓國exchange 友
話twice國民度已經接近snsd 級
當然實力個d 應該追唔上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞