twice係kpop界垃圾 毫無實力

1001 回覆
868 Like 193 Dislike
真係唔撚明睇kpop點睇得出有冇實力
曲詞又唔係佢地寫
舞又唔係佢地編
唱歌全部都係咪咀
舞就唔覺有咩難跳 大學danso mk妹都跳到啦
總括而言kpop樣靚就係實力

其實好多idol啲歌係自己寫
男團就Bigbang啲歌gd寫
bts啲歌同詞rapmon suga有寫同作
Highlight 以前係Beast 基本上首首都龍俊亨一手包辦
VIXX都係成員入面rapper自己寫歌
女團 就exid rapper LE自己寫歌嘅
跳舞難唔難就睇邊啲團啦 BlackPink Exo啲舞唔易
仲要邊唱邊跳
好多團都唱live 可以去睇下有實力嘅red velvet gfriend都係開mic唱live

仲有mamamoo 嘅live
kpop界?kpop界有咩係有實力請問

5人東神

H.O.T,雖然佢地紅果時我得兩,三歲

一講起hot 我就諗起水晶男孩
唯一一隊我覺得型既男團

水晶男孩=殷志源 and his frd
成隊好似得佢一個咁
不過幾正
咁Gfriend呢

請不要引戰

唔係你引戰咩
agger

樣都係實力嘅一部分

係啦係啦 成隊冇實力 垃圾 靠樣上位可以紅幾耐呀

我又想知你岩邊隊?
你冇樣 邊個睇呀
跳得幾勁都冇用啦

Gfriend

好唔天然 不了

要天然 就SM嘅red velvet啦 五個天然到不得了

你係真唔係呀? sm 團喎⋯⋯天然?你話佢地唱歌勁個d無問題,但天然就...! 網上有圖! 我覺得exid 就無整

比起rv exid似整得多d

擺明anti啦 樓上上真心到
不過話我知有邊團冇整

應該冇邊團冇整 係有d一睇就睇得出
自從twice紅左我都唔敢笑akb

Gfriend

好唔天然 不了

你係真唔係呀? sm 團喎⋯⋯天然?你話佢地唱歌勁個d無問題,但天然就...! 網上有圖! 我覺得exid 就無整

不過話我知有邊團冇整

其實我覺得rv樣唔算差
Seulgi個樣好有魅力
gf真係唔掂啦

gf都ok啦
上面提到exid, LE個樣成把刀咁
一齊聽下live
https://youtu.be/W79bzJ98quo

其實宜家係17年5月

https://youtu.be/gu2FmGJ9KKc

第二個表演
前半段定廷救全隊
有乜理由第三主唱會唱得仲穩定過第一/第二主唱....

Gfriend

好唔天然 不了

不過話我知有邊團冇整

其實我覺得rv樣唔算差
Seulgi個樣好有魅力
gf真係唔掂啦

gf都ok啦
上面提到exid, LE個樣成把刀咁

LE似係整到上晒癮
個鼻

樣都係實力嘅一部分

係啦係啦 成隊冇實力 垃圾 靠樣上位可以紅幾耐呀

我又想知你岩邊隊?
你冇樣 邊個睇呀
跳得幾勁都冇用啦

Gfriend

好唔天然 不了

kpop有邊個真係冇整過呀
係細執同大執既分別姐
不如你講下邊隊女團kpop係有實力(唔賣肉)

sistar有實力女團不二之選

Sistar正到暈

5人東神

唯一一隊我覺得型既男團

成隊好似得佢一個咁
不過幾正

水晶男孩真係好撚型棍

咩叫肥秋團
blackpink

Apink

Sistar
Mamamoo
講真 傻閪先鍾意twice
不服來辯

dia 新專有作曲填詞唔錯

咩叫肥秋團

akb48
ske48
nmb48
hkt48
ngt48
stu48
乃木坂46
欅坂46
以上咁多團

5人東神

唯一一隊我覺得型既男團

成隊好似得佢一個咁
不過幾正

水晶男孩真係好撚型棍

新歌好正
真心問 kpop 有邊個有實力?而唔係靠編曲作曲幫手?

dia 新專有作曲填詞唔錯

mbk出既 信一半好了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞