twice係kpop界垃圾 毫無實力

1001 回覆
868 Like 193 Dislike
我就睇女架姐
得罪講句
因為TWICE呢D垃圾團都紅到先會令人覺得KPOP係垃圾
唔聽KPOP既人第1印象係搵最紅既團
而偏偏而家韓國最紅既係最垃圾

得罪講句,成個post 最唔make sense 係你呢句,班反韓撚識你twice 老鼠咩!個個都一係江南style,一係少時或big bang 架啦,出面班反韓撚幾時有提過twice

咪講笑啦 TWICE冇人識
好似上面講如果係MAMAMOO紅既話
KPOP既印象肯定唔會係咁
至少都會覺得原來韓國有人識唱歌

如果…

反韓既人點會走去search kpop, 聽都未聽已經話係垃圾整容泡菜啦

反韓果班大多數又咪日狗 又咪追idol
同kpop有咩分別
成日拎日本文化黎打飛機
但其實大家都係香港人
得罪講句

得罪講句,成個post 最唔make sense 係你呢句,班反韓撚識你twice 老鼠咩!個個都一係江南style,一係少時或big bang 架啦,出面班反韓撚幾時有提過twice

你睇下上面d反韓撚一離到都吊成個kpop 啦!無留意kpop 知鬼你咩來咩!話知你twice 定咩7,盲反你比首iu 佢都吊架啦!睇你自己就知

咪就係KPOP一直以來都係靠出洗腦歌而紅
最新最紅個隊咪TWICE
佢地仲要衰唱功差跳舞差
明明KPOP唱得既大有人在
IU我就未係香港聽過有人話佢唔唱得
得罪講句

如果…

反韓既人點會走去search kpop, 聽都未聽已經話係垃圾整容泡菜啦

反韓果班大多數又咪日狗 又咪追idol
同kpop有咩分別
成日拎日本文化黎打飛機
但其實大家都係香港人

呢個岩 唔明聽jpop d人點解覺得自己高尚過kpop幾班咁
kpop 在座都係垃圾

我話唱live呀 盲撚咗?

https://youtu.be/HVNAGC_C93k
唔覺 dara 差 ,係其他三個勁

你地係咪盲撚咗 我話麻麻未去到差嘅程度 想當年i am the best年代我日日loop佢地d歌 等佢地上show唱live 我都係佢地音飯 無可否認dara識唱歌 但其他三人先真正唱跳得 dara唱live真係唔係太穩定 可能佢把聲 可能佢同事唱功太勁 有對比就有傷害

電影ost咪有live囉傻鳩,google下好難?

聽過啦屌 情人眼裡出西施

嘩呢句野真係無撚敵

當然 每個idol都係每個fans眼中嘅情人
https://youtu.be/IY8RCw2d2gs
但依首我真係loop咗一百次 好撚正

dara
重新一次 點解你會覺得佢唱live唔掂 因為佢天生聲底薄
對於唱電子、重base同音域闊音樂佢係好蝕底
但對於佢做門面黎講佢唱歌交到功課喇 要睇咩歌啦
ugly 佢有part叫唱得多 我有聽埋mr removed 抖氣聲大左啲之外 唱得到 dara叫唔差喇 只係佢啲隊友好撚勁咋
雞 全部都係雞
以前少時成日比人笑口水歌,gee嘅歌詞唔掂,而家有對比,其實少時都算好高質啦

點解會夠膽搵twice同少時比
唔係前人將韓流帶到亞洲,會有咁多人留意韓國野
得罪講句

你睇下上面d反韓撚一離到都吊成個kpop 啦!無留意kpop 知鬼你咩來咩!話知你twice 定咩7,盲反你比首iu 佢都吊架啦!睇你自己就知

咪就係KPOP一直以來都係靠出洗腦歌而紅
最新最紅個隊咪TWICE
佢地仲要衰唱功差跳舞差
明明KPOP唱得既大有人在
IU我就未係香港聽過有人話佢唔唱得

iu 泰妍都好唱得
其實與其罵twice無實力,不如討論下kpop既風氣,d人中意睇樣同聽罐頭洗腦歌,跳舞團十隊有九隊上節奏都咪咀,但係唔會有人覺得有問題,唔好話我聽半咪唔算咪咀,播出來把cd聲仲大過現場唱live把聲
係香港你唱live開一次半咪都肯定比人狂罵, 就算係twins咁廢都唔會咪咀
IU一個屌晒成隊twice
其實與其罵twice無實力,不如討論下kpop既風氣,d人中意睇樣同聽罐頭洗腦歌,跳舞團十隊有九隊上節目都咪咀,但係唔會有人覺得有問題,唔好話我聽半咪唔算咪咀,播出來把cd聲仲大過現場唱live把聲
係香港你唱live開一次半咪都肯定比人狂罵, 就算係twins咁廢都唔會咪咀
IU一個屌晒成隊twice

屌打先岩
不如你講下邊隊女團kpop係有實力(唔賣肉)

大把

反韓撚思想仲停留向gsd aoa果期
kpop 在座都係垃圾

即刻有版你睇,人地盲反kpop 又唔係好似你地盲反twice ,使咩識kpop 既野
人地係跳呀 你試下呀 大動作點唱呀
人地係跳呀 你試下呀 大動作點唱呀

上面有少時又跳又唱高音既片 睇完再黎駁我
其實與其罵twice無實力,不如討論下kpop既風氣,d人中意睇樣同聽罐頭洗腦歌,跳舞團十隊有九隊上節目都咪咀,但係唔會有人覺得有問題,唔好話我聽半咪唔算咪咀,播出來把cd聲仲大過現場唱live把聲

music bank應該咪得最少
我覺得依家整體上實力都好左
但有d都極廢eg dia

Gfriend

好唔天然 不了

要天然 就SM嘅red velvet啦 五個天然到不得了

你係真唔係呀? sm 團喎⋯⋯天然?你話佢地唱歌勁個d無問題,但天然就...! 網上有圖! 我覺得exid 就無整

比起rv exid似整得多d

擺明anti啦 樓上上真心到
不過話我知有邊團冇整

網上有曬圖都話人anti......做咩咁多隊唔話要話rv 姐,同埋sm 呢間工廠有間整型公司韓國人自己都知啦!連韓國節目都有講,記得有一集最強天團個主持人大膽到當面問少時呢個問題
利伸:曾經好鍾意sunny

嘩 好想知
問題組合個樣一式一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞