twice係kpop界垃圾 毫無實力

1001 回覆
868 Like 193 Dislike
開左咁多個POST

D歌好難聽
唱功垃圾
其實都唔靚
D舞又垃圾
邊隊邊隊仲勁啦
黎黎去去都係UP依D
你唔悶我都悶啦

咁有冇講錯先?

有無講錯同
黎黎去去講黎講去都係講依堆有乜關係

討論區係咁架喎 每開次post都有新人join架啦 咁你會唔會叫出面下下都口德分嗰啲人收聲?

次次入黎睇都係依堆野
你都可以去出面回帶同一個POST幾十次既
我都唔介意
問下你地悶唔悶姐

未啊

咁請繼續
我第一次睇都嬲嬲地
之後見你地黎黎去去都係依堆就無野
如果想激嬲ONCE建議你搵D新野黎講

激嬲once? 你地嬲唔嬲我唔想知
我係想討論twice

就好似你地鐘意埋班垃圾唔悶咁樣
btw用意唔係想激嬲once

其實唔慢 係跌得好快 上次回歸一位都冇 年尾頒獎禮一個都冇得去 得恩地有solo出席

我覺得係因為佢地休息得太耐啦
remember之後隔左成年幾先回歸
remember都已經唔夠LUV 咁多一位
但仲等咁耐都唔知等咩
比啲4代一個一個上哂位

咁正常都唔夠luv多1位嫁啦

Luv個陣12月一位all kill 我覺得佢地唔會再上到呢個癲峰

Luv真係好好聽

反而我最中意聽remember

主打未必最好聽

sunday monday
Apink係清泉

雖然清泉 但係死都唔轉 concept都係致命嘅原因
佢哋人氣宜家係好慢好慢咁下跌緊

其實唔慢 係跌得好快 上次回歸一位都冇 年尾頒獎禮一個都冇得去 得恩地有solo出席

我覺得係因為佢地休息得太耐啦
remember之後隔左成年幾先回歸
remember都已經唔夠LUV 咁多一位
但仲等咁耐都唔知等咩
比啲4代一個一個上哂位

咁正常都唔夠luv多1位嫁啦

Luv係高峰

luv嗰風格好襯佢地

個人覺得Mr Chu都好正

進乜撚呀 跳舞呀 ?人地進一大步 佢地得少少成班fans就打曬飛機
Cheerup比人屌live炒車炒到仆街 TT好返少少就讚
屌你啦 一隊有實力既女團應該連炒車都唔會架嘛 你出去睇下其他人live有冇佢地咁撚誇張

樣都係實力嘅一部分

係啦係啦 成隊冇實力 垃圾 靠樣上位可以紅幾耐呀

我又想知你岩邊隊?
你冇樣 邊個睇呀
跳得幾勁都冇用啦

Gfriend

好唔天然 不了

要天然 就SM嘅red velvet啦 五個天然到不得了

irene同wendy預左有人講 其餘嗰3個都俾人話佢地天然
係anti咪直線啲囉
kpop界?kpop界有咩係有實力請問

5人東神
老老柒柒
我覺得akmu其實好正
佢地喺韓國紅唔紅?歌好聽唱功又勁唔洗再講
綜藝感都超強
上節目好笑到仆街

有無講錯同
黎黎去去講黎講去都係講依堆有乜關係

討論區係咁架喎 每開次post都有新人join架啦 咁你會唔會叫出面下下都口德分嗰啲人收聲?

次次入黎睇都係依堆野
你都可以去出面回帶同一個POST幾十次既
我都唔介意
問下你地悶唔悶姐

未啊

咁請繼續
我第一次睇都嬲嬲地
之後見你地黎黎去去都係依堆就無野
如果想激嬲ONCE建議你搵D新野黎講

激嬲once? 你地嬲唔嬲我唔想知
我係想討論twice

就好似你地鐘意埋班垃圾唔悶咁樣
btw用意唔係想激嬲once

鬼知你地真係唔悶咩
老老柒柒
我覺得akmu其實好正
綜藝感都超強
上節目好笑到仆街

算紅啦
不如你講下邊隊女團kpop係有實力(唔賣肉)

咪住先 請問twice有賣肉咩

Blackpink

我阿粉

除咗Blackpink仲有Red Velvet Gfriend都係有實力又唔賣肉

個個淨係識d大團 我覺得the ark 吊打佢地,但係無佢地咁紅,仲要解散左

終於有人講the ark
完全可以屌打
簡單一個例子
睇下兩隊cover exo overdose跳成點

Blackpink

我阿粉

除咗Blackpink仲有Red Velvet Gfriend都係有實力又唔賣肉

個個淨係識d大團 我覺得the ark 吊打佢地,但係無佢地咁紅,仲要解散左

agger, 全敏珠再出道希望加油

樣都係實力嘅一部分

我又想知你岩邊隊?
你冇樣 邊個睇呀
跳得幾勁都冇用啦

Gfriend

好唔天然 不了

你係真唔係呀? sm 團喎⋯⋯天然?你話佢地唱歌勁個d無問題,但天然就...! 網上有圖! 我覺得exid 就無整
老老柒柒
我覺得akmu其實好正
綜藝感都超強
上節目好笑到仆街

Amku 正到呢
唱功又正,自己作曲
個style 又少見

Agger
啲歌首首都好聽
同埋佢地上親啲節目我都會睇
自從twice紅左我都唔敢笑akb

我超憎idol,不過都佩服48系,就係因為呢首目擊者

唯一一首會聽嘅idol歌
kpop界?kpop界有咩係有實力請問

5人東神

H.O.T,雖然佢地紅果時我得兩,三歲

Blackpink

我阿粉

終於有人講the ark
完全可以屌打
簡單一個例子
睇下兩隊cover exo overdose跳成點

the ark我記得有個人唱得一句 仲要係同人一齊唱

Blackpink

我阿粉

agger, 全敏珠再出道希望加油

無啦啦散左 好似出得2首歌嗰陣成日睇佢地fancam

樣都係實力嘅一部分

我又想知你岩邊隊?
你冇樣 邊個睇呀
跳得幾勁都冇用啦

Gfriend

好唔天然 不了

你係真唔係呀? sm 團喎⋯⋯天然?你話佢地唱歌勁個d無問題,但天然就...! 網上有圖! 我覺得exid 就無整

比起rv exid似整得多d

樣都係實力嘅一部分

我又想知你岩邊隊?
你冇樣 邊個睇呀
跳得幾勁都冇用啦

Gfriend

好唔天然 不了

擺明anti啦 樓上上真心到
不過話我知有邊團冇整
真係唔撚明睇kpop點睇得出有冇實力
曲詞又唔係佢地寫
舞又唔係佢地編
唱歌全部都係咪咀
舞就唔覺有咩難跳 大學danso mk妹都跳到啦
總括而言kpop樣靚就係實力

其實好多idol啲歌係自己寫
男團就Bigbang啲歌gd寫
bts啲歌同詞rapmon suga有寫同作
Highlight 以前係Beast 基本上首首都龍俊亨一手包辦
VIXX都係成員入面rapper自己寫歌
女團 就exid rapper LE自己寫歌嘅
跳舞難唔難就睇邊啲團啦 BlackPink Exo啲舞唔易
仲要邊唱邊跳
好多團都唱live 可以去睇下有實力嘅red velvet gfriend都係開mic唱live

Gfriend

好唔天然 不了

擺明anti啦 樓上上真心到
不過話我知有邊團冇整

其實我覺得rv樣唔算差
Seulgi個樣好有魅力
gf真係唔掂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞