twice係kpop界垃圾 毫無實力

1001 回覆
868 Like 193 Dislike
Twice 有邊首歌打得贏少時嘅itnw

咁係因為你係sone姐

咁公平啲 出道歌對出道歌

咁係因為你係sone姐

TWICE有邊個打得贏泰妍既高音

佢地連少時嗰4個跳領舞都打唔贏
莫講話太妍

通常刷到一億之後唔刷

可以光明正大咁話自己刷view數

係咪要拎09年同1617年既比先

有邊隊d fans 唔刷咁都唔咁講?

刷views無問題 但你拎09年隨時yt都唔知咩黎既大有人在
同依家個個都有yt帳比就有問題啦

其他四代女團拍馬都都追唔到snsd view 數
twice 就追到
咪反映左佢地兩隊人氣都好癲
當然兩隊要比就唔公平我都同意

無人否認TWICE人氣低啵
但就咪搵少時比啦 以前既盛世真係唔係飯唔知

其實呢幾年都唔係唔盛既

咁係因為你係sone姐

咁公平啲 出道歌對出道歌

twice出道歌係咪烏雅烏呀?
我覺得好聽過cheer up tt

咁係因為你係sone姐

其實好想知,你幾歲

通常刷到一億之後唔刷

可以光明正大咁話自己刷view數

刷views無問題 但你拎09年隨時yt都唔知咩黎既大有人在

twice 就追到

其實呢幾年都唔係唔盛既

唔得啦 同TB果時比差太遠
始終無咁個軍心唔穩
有冇啲文係講twice > snsd 既

bb 同exo 係kpop 界都算好有實力嫁
外人睇咪又係覺得佢地小丑

依樣真 其實好多男人都鐘意聽bb 唔係只係得女人 exo印象就係call me baby 不過的女fans好惡就真我就覺得exo同防彈的舞幾好睇

其實男團以我所知好難無實力
即係你話搵隊TWICE咁既野出黎真係世紀難題

Exo比人鬧得好勁
但佢地跳舞真係好好睇

我都記得一開頭勁插佢地
但其實唔係太差姐 係MAMA成日破音

冇辦法EXO初出道個concept太on9 而且太多靚仔會俾人感覺似花瓶 不過依家都冇人會屌佢地冇實力 其實佢地算叫做好全面 唱/跳/綜藝好嘅都幾平均 係爭咁個真rapper

最後果句中肯到呢
依家算唔錯嫁啦 起碼唔係原地踏步
咁忙都有進步囉

上到神枱唔係冇原因 pcy把聲其實幾好j唱歌係唔錯 但rap就普通idol程度囉
紅到冇計嘅 但紅唔紅得耐就真係要放長雙眼 唔好講十年後 五年後仲會有人聽呢啲歌?
其實當我膚淺 YouTube likes BLACKPINK 多過twice 多多聲 twice dislike 多過其他groups以倍黎計 大把明眼人

終於有人講,所以我覺得bp 先係最紅同第一,點解d人會話twice 最紅?

兩隊完全唔同風格 其實唔需要拎啲團比黎比去 佢地私下都好fd 話紅過佢地既原因應該係twice 音源同銷量勁

利申:兩隊都好鐘意

鐘意twice原因係乜

我知道好多人唔明點解會紅 其實佢地好多忠實fans 即係真係會買碟 去睇演唱會個啲 我講下我鐘意佢地既原因

以下純屬個人意見

1.唔臉盲 ,個個有自己特色,連把聲都好唔同

本身冇話好留意kpop 女友介紹話子瑜好靚 叫我睇mv 當時第一眼都冇話特別鐘意 但唔臉盲係事實 叫做第一次有個團都分到下邊個打邊個 我相信係佢地紅既其中一個原因 首歌覺得幾唔錯 所以都有聽下 聽聽下愈聽愈多 覺得佢地個個把聲都好有自己特色 一聽就知邊個唱 點知我女友又叫我睇優雅的私生活 (twice既團綜),我就迷上左,開始睇佢地綜藝同vlive,而家係一個once

2. 歌好聽

我覺得佢地其實啲歌好聽 不過歌好唔好聽好主觀 佢地實力的確唔夠 比起好多女團唔夠好 但我又覺得未去到垃圾 好多人話個次唱tt 屌打志效 其實真係唔覺 係唔同style 無話邊個好 邊個唔好 不過唔鐘意twice既人 自然會覺得垃圾 個次聽志效上蒙面歌王先知佢可以唱得咁好聽 仲有 好多時唔知點解vlive清唱仲正過平時

3.團魂,夠真,性格好(我覺得係佢地咁多人鐘意既最大原因)

好多團都會出現只會鐘意其中一個既諗法 但係twice 就係你可能會因為其中一個成員而留意twice 但好自然會鐘意埋其他成員 佢地比人感覺真係好fd 唔係假個種 連black pink 同gfriend 都同佢地fd 睇佢地vlive好自然 好似睇緊自己朋友咁 我記得KARD 有個成員都話好鐘意佢地 話佢地笑起黎好開心 自己都會開心埋 我同佢都有一樣感受 仲有 聽講佢地出名對工作人員好
可能佢地太真 冇咩綜藝反應 但其實佢地自己既團綜同vlive 好好笑

4.跳舞正

佢地跳舞實力一定唔差 只係編舞簡單 係marketing 問題 想容易打入大眾市場 網上好多佢地跳舞片 momo 跳男團舞好正

其實仲有其他原因 太多 講唔哂

依樣真 其實好多男人都鐘意聽bb 唔係只係得女人 exo印象就係call me baby 不過的女fans好惡就真我就覺得exo同防彈的舞幾好睇

Exo比人鬧得好勁
但佢地跳舞真係好好睇

我都記得一開頭勁插佢地

冇辦法EXO初出道個concept太on9 而且太多靚仔會俾人感覺似花瓶 不過依家都冇人會屌佢地冇實力 其實佢地算叫做好全面 唱/跳/綜藝好嘅都幾平均 係爭咁個真rapper

最後果句中肯到呢
咁忙都有進步囉

上到神枱唔係冇原因 pcy把聲其實幾好j唱歌係唔錯 但rap就普通idol程度囉

我覺得oshRAP得仲好過佢
每次PCY RAP我都打哂冷震
垃圾Twice四線團
影衰晒kpop
本身對twice 都冇乜野,但睇左幾條live 既片就好反感,唱得鬼死咁差,唔明點解咁紅,因為啲歌洗腦?

利申:半個aoa 粉,都有留意exid 同blackpink
http://popcrush.com/twice-vs-girls-generation-march-madness-2017-best-girl-group-round-1/
個解釋係咪:咁因為once唔識上外國網姐

如果又係用十年多飯過once好正常呢個理由
咁點解釋utube破記錄呢個咁威威既成就

咁係因為你係sone姐

莫講話太妍

誇張左!yuri 雞仔聲,孝淵把超低沈聲其實唔係好掂!真係要粉絲先接受到
紅到冇計嘅 但紅唔紅得耐就真係要放長雙眼 唔好講十年後 五年後仲會有人聽呢啲歌?
其實當我膚淺 YouTube likes BLACKPINK 多過twice 多多聲 twice dislike 多過其他groups以倍黎計 大把明眼人

終於有人講,所以我覺得bp 先係最紅同第一,點解d人會話twice 最紅?

兩隊完全唔同風格 其實唔需要拎啲團比黎比去 佢地私下都好fd 話紅過佢地既原因應該係twice 音源同銷量勁

鐘意twice原因係乜

我知道好多人唔明點解會紅 其實佢地好多忠實fans 即係真係會買碟 去睇演唱會個啲 我講下我鐘意佢地既原因

以下純屬個人意見

本身冇話好留意kpop 女友介紹話子瑜好靚 叫我睇mv 當時第一眼都冇話特別鐘意 但唔臉盲係事實 叫做第一次有個團都分到下邊個打邊個 我相信係佢地紅既其中一個原因 首歌覺得幾唔錯 所以都有聽下 聽聽下愈聽愈多 覺得佢地個個把聲都好有自己特色 一聽就知邊個唱 點知我女友又叫我睇優雅的私生活 (twice既團綜),我就迷上左,開始睇佢地綜藝同vlive,而家係一個once

2. 歌好聽

我覺得佢地其實啲歌好聽 不過歌好唔好聽好主觀 佢地實力的確唔夠 比起好多女團唔夠好 但我又覺得未去到垃圾 好多人話個次唱tt 屌打志效 其實真係唔覺 係唔同style 無話邊個好 邊個唔好 不過唔鐘意twice既人 自然會覺得垃圾 個次聽志效上蒙面歌王先知佢可以唱得咁好聽 仲有 好多時唔知點解vlive清唱仲正過平時

好多團都會出現只會鐘意其中一個既諗法 但係twice 就係你可能會因為其中一個成員而留意twice 但好自然會鐘意埋其他成員 佢地比人感覺真係好fd 唔係假個種 連black pink 同gfriend 都同佢地fd 睇佢地vlive好自然 好似睇緊自己朋友咁 我記得KARD 有個成員都話好鐘意佢地 話佢地笑起黎好開心 自己都會開心埋 我同佢都有一樣感受 仲有 聽講佢地出名對工作人員好
可能佢地太真 冇咩綜藝反應 但其實佢地自己既團綜同vlive 好好笑

4.跳舞正

佢地跳舞實力一定唔差 只係編舞簡單 係marketing 問題 想容易打入大眾市場 網上好多佢地跳舞片 momo 跳男團舞好正

其實你講基本上個個團都有 係歌未必首首都好聽
你肯承認實力唔夠係好事黎既
始終FANS眼中佢地優點多過缺點 我地就相反咁啦
日本line每次開聲我都起雞皮..真係魔音 五音不全咁

鐘意twice原因係乜

以下純屬個人意見

2. 歌好聽

4.跳舞正

我都同意twice 比其他團最大優勢
就係九個人都唔撞樣同唔係整容樣

咁係因為你係sone姐

莫講話太妍

誇張左!yuri 雞仔聲,孝淵把超低沈聲其實唔係好掂!真係要粉絲先接受到

yuri把聲我鐘意呀夠甜
孝淵就唔得啦

咁係因為你係sone姐

其實好想知,你幾歲

google下我個名先啦柒頭

twice 就追到

其實呢幾年都唔係唔盛既

始終無咁個軍心唔穩

我覺得隔左咁多代仲要有咁多新團都仲keep到咁已經好勁
有冇啲文係講twice > snsd 既

其實twice係咪已經超越左少女時代
https://lihkg.com/thread/69706/page/1?ref=ios

特登搵比你
幾個鐘爆post
搵人開(2)啦

真係有喎好老實咁講 只係大把人盲反識幾個垃圾團就當係整個KPOP界

唔好講呢d,通常d人唔留意kpop 都爭係識psy 同少時

Exo比人鬧得好勁
但佢地跳舞真係好好睇

我都記得一開頭勁插佢地

最後果句中肯到呢
咁忙都有進步囉

燦烈咁好條件都食唔到女係男既都覺得佢正 反而係kai有得食伯賢同泰妍我就覺得真係俾互相既才華吸引住

twice 就追到

其實呢幾年都唔係唔盛既

始終無咁個軍心唔穩

我覺得隔左咁多代仲要有咁多新團都仲keep到咁已經好勁

岩呀 真係唯一一個 所以話TWICE9年後仲KEEP到咁樣我就收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞