[Mac撚] 用家/買機集中討論(48) 九月十五event等出大野

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
如果真係有需要 而且唔怕危險唔怕麻煩 可以試下liquid metal
thermal grizzly conductonaut
根據嗰舊藍色亞視「死」字呢個線索,如果個event係主打AR的話,咁個主要產品應該唔係iPhone 12就係glass
ARM Macs真係唔似夠時間出爐,除非Apple玩到響正式出之前再額外出多一部developement kit而係用laptop form
咁同iPad Pro有咩分別
big sur 係咪已經可以睇Netflix 4K HDR?
最近 4K 解碼暫停咗,macOS 同 iOS beta都係,唔知點解
想問下咁多位ching 新macbook pro舊電應該可以用到幾耐,感覺我舊電好快冇咁
補充,用左1個鐘都冇跌左10%電,係唔係正常?
新機係有機會用快少少 過多一星期睇下點 如果仲有問題就去genius bar check下
拎部MacBook Pro去換電
佢幫我換埋keyboard同mon
新機攞去換?
大家macbook pro 熄機時, 到最後個畫面會唔會彩色閃一閃先熄哂? 用個時無問題, 係熄機時最後個下個畫面會奇怪彩色閃一閃先完全熄

上網見外國好多人都有依個問題

唔通一開波個monologue講人權
可能剪撚左達賴入去d飛機片度
或者長篇幅吹奏蘋狗同印度合作
呢類野掛

乜Mac野都無
大家可以開始恥笑此post標題
MacOS連Big Sur update都冇講
唯一一樣叫關事係Apple One全包月費服務,擺埋響Mac度用尤其係iCloud Drive (最貴個plan有成2TB)

iPad Air確定用粒A14已經5nm
姐係ARM Macs只會用得更勁
有冇人爆過幾時出新Macbook..
Apple「應承」過要年底前出起碼一部
而關於邊部係第一部同埋幾時出得係已經吹到亂晒籠
我自己傾向信十一十二月先出到,頭炮係極薄12”retina MB後繼ARM版
下個月返學冇電腦...  你覺得應該學生優惠買一部16吋好 定等... back to school 9月30號到期
係咪低過80% 健康度就可以換
冇新Mac失望
好在冇Live睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞