[Mac撚] 用家/買機集中討論(48) 九月十五event等出大野

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔急嘅望埋10月
睇下有乜搞作
到時再作決定
新safari 用落有啲lag

想問係咪walkin就可以
老老實實 我覺得依家啲野好似炒冷飯咁
watch se 同我之前隻s4 ss 冇乜分別
ss 仲靚
ipad air 比成四五千都唔夠前幾年我買個部10.5
換咗個殼又可以出

始終科技係會進步總係有啲分別
逐年睇覺得冇咩改變好正常
三年一個product cycle咁計 S3 vs S6其實進步都幾大
根本今年今日電子野唔應該年年換
整機師父講逢二進一實有驚喜
有乜理由拉到個air 條line 價錢咁高
又cut 120hz 同四喇叭
仲要佢4~5千蚊
將早兩年旗艦嘅spec下放到新一代中階機,就=新機了
即係一係就下代iPad Pro再賣貴啲
又mini LED又5G

一係就係cut咗11吋版本
諗住緊買i7定i5既27吋iMac 有無巴打用緊i7版?
4~5 千蚊仲要衰過三年前我買個部10.5
最重要係120hz用完唔想再用番60hz
同四喇叭睇戲最明顯
除左改左usbc
真心唔知呢部air 想點
我覺得cut 11 未必
ipad 始終都要講方便拎出街
但你唔好指意會之後會抵玩
其實air 條line 唔知想點
我想平 普通用 買平ipad
我想貴 120hz mon 同四喇叭點解唔買pro
買呢部air 就係為左個有touch id 既開關?
仲有樣好嘅,個mon唔會出白點
白點係10.5 個人問題
你點知佢今次呢部野又有咩問題
反而覺得嗰陣買10.5 仲抵
俾晒所有到而家仲好有用嘅嘢除咗USBC
真心諗唔到ipad 仲有咩實用野講真
10.5用家笑到最後啦 (利申: 我係)
120Hz處女作,4 speaker仍然係pro獨有,X級chip夠晒GPU力 (尤其係俾SideCar用)
換任何非pro既新iPad都係降級
而換新pro既理由只有插法唔on9既Pencil2,type-C,同用magic trackpad

係白點真係篤眼篤鼻
上年上Amazon 買咗部翻新10.5 真係大贏家
部MacBook pro用左9年終於壞
等新機定依家買好
Core2 duo MBP? 我部MBP都用咗10年,都係啱啱壞 睇咗好耐襯BTS訂咗i5 MBA,純粹因為平同埋宜家都係上下網、睇下戲

希望散熱問題唔會太嚴重

我都想整番部2010MBP,齊port唔洗用adapter
比4千唔係問題 問題係功能上炒冷飯先係問題
會張啲已出既野左答右答又出啲新顏色出黎
仲要連應該要既野都冇 例如120hz 等等
我唔覺得你換左個usbc 插會多左功能
真心講 你拎住ipad 可以插既野都係出hdmi
唔好同我講容量加左
大家都知ios 系統限制左根本唔似mac 機咁方便
我知蘋果佢想推ipad 做macbook
但事實上根本唔work
一來佢唔想同macbook 有抵觸
二想受ios 限制 根本就做唔到macbook 既功能
仲要買完ipad pro 加個kb 再加筆 仲貴過一部macbook air 笑話嗎
所以我真心覺得幾年前買ipad pro 10.5 真心抵玩
12.9表示之前日日都跟身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞