[Mac撚] 用家/買機集中討論(48) 九月十五event等出大野

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇人知macbook software問題去天才吧整收幾錢?
前排部野係咁auto reboot,諗著resintall個os x
搞到無撚左裝唔返
用哂recovery mode都搞唔掂
其實兩粒鐘30%好合理
學巴打話齋個webcam長着track住你塊面同背景,又無間斷upload download,又開埋咪,個mon又係長着,喇叭又要出聲

純上網睇網頁都會一粒鐘10%
所以唔使擔心
想問埋如果apple back to school 買有冇walk in買?無信用卡唔能夠網上買
無,只限網上
哦,收到
今日想買,點知比錢帳單地址話我錯
姐係點
其實佢個帳單地址個位要點填
照足你張statement個地址去打,跟埋邊度分行
再唔得就打去你張卡個card center問實

香港地址成日都係咁
我反而覺得係10月13號(星期二)
一嚟Jon prosser晨早講過10月12嗰個星期
其次上星期iPhone 12先開始投產,第一水要夠供應要一個月都差唔多
最後就係back to school做到10月12號
iPhone本身唔納入BTS
所以有機會會有ARM mac或者新AirPods

好糾結係咪應該等arm化mac岀先買

CPU單核完爆A12X/Z一定走唔甩
多核應該差唔多

但GPU應該弱過A12X/Z

即係A14X或者之後俾Mac用嘅Apple Silicon都應該可以叫intel tiger lake食塵
但其實我相買macpro 13
點解可以咁得意
之前買左唔知有冇改
我而家有部window 機
用得唔太就手
之前個mbp又壞佐
睇來等下好啲
忍吓手囉
一係買部2手 mac 頂著先啦
2手垃圾桶仲係好貴
雖然升級就好平
洋垃圾ECC RAM同Xeon好平
Safari 14 出咗,但係抽走咗 VP9 codec
即係冇得睇 YouTube 4K
software 野唔洗錢
求指教Apple 個MacBook 16inch
有certified refurbished
I9
64GB ram
5500m
1TB

但新機
I9
32gb ram
5500m
1TB
學生價23774

certified refurbished係咪舊電係新電?
certified refurbished個價有啲吸引
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞