[Mac撚] 用家/買機集中討論(48) 九月十五event等出大野

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
分分鐘變新年禮物
部macbook pro 2016插左電都完全冇反應 機都開唔到
藍精靈話粒SMC收左皮 要成塊底版換 $5000左右 叫我唔好整好過
想問下出面有冇得就咁整粒SMC架
買咗部macbook air,想買個分線器,有冇推介
想要4個ports,唔想要淘寶嘢,驚會炸壞電腦
想問下如果black friday 買mbp好 定等arm 版好?
主要係想用黎執下相多, 唔急用
Big Sur developer beta試緊11.0.1
預視big sur 11.0 GM應該package好
準備preload入Apple silicon Mac
17 nov真係好大機會發表
https://forums.macrumors.com/threads/apple-invites-developers-to-get-one-on-one-guidance-from-engineers-ahead-of-apple-silicon-mac-launch.2264252/

dev workshop都搞埋,提早11月4-5日做
17號出撚硬ARM Mac同Big Sur GM roll out

我要煩既係下個post標題寫咩好
「煙條Mac用家秒變苦主倒數區」?
佢搞得workshop都幾肯定會demo新機俾developer睇
唔知會唔會提早leak

今時今日都仲未見到mac有leak嘅外型,真係收得好埋

[Mac撚] 用家/買機集中討論(49)

蘋狗Silicon改朝換袋

煙條Mac友秒變苦主倒數區

https://lih.kg/2262597

有人擔心過佢而家in house整chip隨時鑊氣大過煙條
因為剩係小圈子為內設計
好多嘢會睇漏眼
剩係計T2已經有unpatchable physical flaw
唔小圈子嘅intel咪又有 spectre同 meltdown
小心炒車
換袋
今次蘋果特登唔放料
出面咩風都收唔到 得個日期
都證明咗iphone年年都係蘋果放風
Mac邊有人care
都叫漏咗㗎喇
係唔似iPhone咁黐線有埋實際CAD Design流出啫
按照坦巴口吻就知係專登
之前俾煙條揸春袋,衣家蘋狗就收番個春袋囉
有冇人已經咗Big Sur 11.0.1 Beta?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞