[Mac撚] 用家/買機集中討論(48) 九月十五event等出大野

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
佢指嗰部12吋MacBook冇賣好鬼耐
冇人知會唔會復活

14吋又係一部傳咗好耐未知幾時出嘅機
最快傳下個月,最耐傳出年6月
我都等緊ship i5 512gb,本來想揀i7,但聽聞XT 有bug。
個bug fix左,所以我即刻cancel i5上i7 5700xt
我都係用wins一樣up左上1TB
太遲了,由於搵朋友經Umac買,所以費事煩人搞轉單,反正我文書嘢多。
想襯最後幾日BTS買MBP,想問下我借frd個學生證,收件人同地址都寫佢嘅,但係billing address同信用卡都寫我嘅,咁樣得唔得?
新Mac同iPhone的確係應該各自大搞一個event
因為雖然大家會share CPU,不過實質上共同點係唔多
而且ARM Macs呢面應該會打包有唔少硬件突破
照咁講ARM
佢新出14吋係咪一定會ARM 唔會再intel?
Apple6月嗰時已經話2年內所有Mac都會轉用ARM
所以多數可以唔使期待有Intel U
咁我安心買Mac book pro 13 算
過多幾年先轉14
你邊部
知唔知Big Sur 幾時出?
得,地址都可以寫自己,收野個陣都唔對身分證
想問下iMac 27吋 5k (2019) 係咪拆唔到底座?
我想轉用臂架啊
想問下27" iMac 2020 買邊個brand ram同係邊度買好D
我用緊依款 不過要訂先有
咩型號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞