[Mac撚] 用家/買機集中討論(48) 九月十五event等出大野

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
今時今日仲賣8GB ram laptop既公司真係害人不淺
Nop好多機都onboard ram
低鳩能
Eight Unreleased Mac Models Appear in Regulatory Filings

https://www.macrumors.com/2020/10/13/eight-unreleased-mac-models-appear-in-filings/

Happy吓先
Mac nano
希望唔好啦
不過我諗唔到有咩名啱聽
叫返 iBook
想問下 用緊macbook air 15 最低配置
點解用m43拍4k既片,用imovic剪個時 唔會lag,但用gopro個時 會lag?

因為m43個規格係 4k 30p
而 gopro 6 係4k 60p ?

60p 係需求多d ?

因為我唔介意佢load
但係gopro個4k 60p 放落imovic到剪緊個時,條片係lag到 剪唔到,但直接放上youtube睇,係好順,係咩問題?

部機唔夠力推?
Big Sur 呢
我都想知幾時出
想問下imac 27" 行緊bootcamp window 10要點睇4k Netflix?
iMac 2017 岩唔岩?
2017搵2400MHz同埋上限16GB一隻
我幾個鐘前睇美森都仲做緊差唔多折
佢抽樣查的
不過算數啦
miss左BTS就大條道理等下個月ARM
https://www.amazon.co.jp/-/en/gp/product/B06Y45N2VL/

我用緊呢個, 但係你睇Blu-ray要另外買software, 要睇住support uhd blu-ray果啲
買到靚又好用就講下, 我搵唔到正嘢
有冇知呢個?
想問下係咪就出新macbook event?
因為準備入手macbook pro
買定等下
知唔知官方有冇公布幾時?
要用edge / netflix app
試吓reset一次SMC先
仲係咁先去bar俾狗撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞