一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
https://lihkg.com/thread/1764313/
繼續討論 請善用不推文回覆

根據上個post巴絲提供

唔伏:
Kit_hair_design
Peter_hair_design
Kennycheng.hairstylist
salonkagu_justin
Yon_chiu
laboratory_hair_style
Myworkhair_louis
Venushair
lui.fc_hair
Cream_hairstory
Wayneli_hair
Ed_chak_hair
Ekkohairhk
Luna_meahjai
Kkhair1020
Rickylcm
Angus_hair
Jackychan_stylist
長沙灣李鄭屋商場嘅nicole
T_omykeung

以上唔肯定黃定藍

伏:
Hair de home (改名叫hair royale salon)
Jc.hairstylist.hair
Edgy.salon
Stagehair
Kenji lau (成日改名)
Tst叫jerry
Act_victor
Amazing 5 salon
Hair dressing soul
Zazahair (睇運)
Kentang.hairstylist
Kivchan
Arro_leung_hair
Maxtse_hairstylist
Jhair_studio
Panda.hairstylist
hair salon exchange
Kt_hair_team
Fantastic_colour_stylist
V.hair.make
Gl hair team (改名叫wai hair team)
Jun_kwan
Curious rabbit salon
Vick_yan
Elite_hairartist
Salondteam
Hanabihairstudiohk
King_chow_hair (salon: maker.hair)
Jim.hairstylist
New_hairstylr_design
Toni_hairteam
L.u.c.k.y_hair.creation
Maker.hair
Ter_stylist
On.s.c.h
This_hair
Easesalone_hk
Lavignehair
Cream_hairstory
King_chow_hair
Wai.hairstyle
Ck_cheung_hair
Amanlo

藍店:
Kayo.hairstyle
Kifflui

可能有啲甩漏 歡迎補充
已經見到想去果間係伏果到多謝絲個list
但係見到cream兩邊都有
Max個個 之前有人話係偷韓國相
原來如此追po追得唔夠仔細 唔該晒絲
應該有人彈又有人讚 所以兩邊都有
有可能放錯 多謝提醒
呢班一個月唔知落幾多廣告費
其實有一大班冇落或者落得好少嘅髮型師都好好
要落咁多廣告先有客你哋就知乜嘢事啦
Jackychan真係ok 幾好人
我個梨花頭1月整keep到而家
整過maxtse我覺得唔伏
但佢都係個間edgy入面 我上到去先知 幾驚中伏
去到唔洗等(因為極少人)
全程電剪染都係佢本人做 完全無說過我做焗油之類其他野 同佢傾計佢話佢性格唔會sell人野
whatsapp問個價都最尾比既錢一樣
我係做髮根燙同染
我係本身頭髮好幼 髮量又唔多 做左感覺真係睇落volume好左 都keep到兩個月

睇埋佢其他作品覺得染highlight應該普通 所以做左單色
出黎同我show張圖有d出入 深色左好多不過可能我本身頭髮問題 做過好幾間都係出黎比預期深色

但我覺得佢算幾認真剪 剪得幾好睇 不過呢d人夾人

利申我係閒日下午去 其他客連埋我得小貓兩三隻 可能因為少人先會全程同有心機跟啦

另外去左間好似係叫fringe five既黃店
入面門面都好黃
我覺得佢地係有良心同服務態度好既
坐低到開始整都係十令分鐘
但技術上頗伏.....我做左染同highlight
幫我洗頭同搽野個女仔全程都好大力扯我頭髮
即係拉起你頭髮搽個下係會成個頭比佢向後扯
全程都比佢拉到幾痛下(但毒撚唔好意思出聲)
個髮型師又好似唔係好知自己做緊咩咁
染完出黎佢覺得個色唔得又再上多次color
最尾我同佢講有d位唔得佢都特登係個d位再補色
補充呢間都係全程無sell任何野 所以我覺得佢地算有心既 但技術真係普通
染出黎都係普普通通啦 唔算好靚但又未7到唔見得人

我唔會話伏舖但我唔會再去

做過wai hair 下次未必再做 中過伏
但染髮又ok
仆街了 book咗間伏嘅
fringefive你記唔記得係邊個髮型師幫你整?
之前係嗰到整過電染 都係普普通通咁
fringefive你記唔記得係邊個髮型師幫你整?
之前係嗰到整過電染 都係普普通通咁

無記錯叫bing既女髮型師
你呢!?
冇巴打去開hair corner k11?
去過呢間 不過我係絲打
令我諗起有一次去尖沙咀K11隔離嗰間整,個戴眼鏡嘅師傅好有心機,整出嚟好靚,就算當時佢手頭有3-4個客都自己搞。
漂完上第一次色出嚟我覺得隻灰已經好靚,但個師傅明知要OT都話再幫我補多次色,想隻色Keep耐啲。
男既 但我唔記得叫乜名
不過我朋友整梨花頭又好似幾滿意
唔通髮質問題?
我本身做過負離子 再電曲係咪會效果無咁好?
我係天生曲嘅 所以整上直下曲
我把頭髮好厚 不過拉直成個頭嘅過程5分鐘內夾完
好多近髮根嘅頭髮已經唔多直 近髮線個
啲直頭打回原型
我有send過圖俾佢 係要求自然微曲
不過整完出嚟變咗公仔麵 仲要電爛咗
宜家啲頭髮又毛燥又太過曲
望落變咗師奶 個樣好似老咗

5年咁
不過我見佢有好多好評 我諗我只係個別事件

補返圖先
到整嘅
我俾佢睇嘅圖係

整完變咗海格頭

我哋比人貼左堂
新增google doc 比較詳細 有埋推介/伏嘅原因 (手機建議用print layout模式觀看)會持續更新
https://docs.google.com/document/d/1gscdmP1WTbYDAwdBoPUCUVhO3Bagl7_6hZ5eOOdKWNw/edit?usp=drivesdk

希望大家除咗提供salon名 可以提供埋髮型師個名
我同絲打你差唔多
電完又係漲哂咁又唔太曲
但冇你咁誇張海格咁 可能因為我整左上直下曲
我其實到宜家仲1516緊點搞返曲個part
咁巴打你仲去唔去呢間去嘅記得上嚟包膠
再睇下先我又唔係急住整嘅
不過咁岩見到個post就睇定先咁
咁多年黎每次整頭髮都係唔同鋪頭
搵唔到一間係好滿意keep住去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞